Viskas, ką šiandien Vylius žino apie mėsą, atėjo pačiam bandant, klystant ir atrandant: jis yra baigęs ne kulinarijos, o tarptautinės ekonomikos studijas. Tačiau virtuvė traukė nuo mažens, o darbai prie maisto projektų, pergalė televizijos projekte „Virėjų kovos“ jį įkvėpė maisto ruošimą paversti pagrindine veikla.
Vylius pasakoja, kad knygoje „Ant ugnies“ neatsitiktinai yra daugybė kepsnių, pagardų, net prieskonių mišinių receptų, bet nerasi desertų skyriaus. „Juk negali būti visų galų meistras, – juokiasi. – Puikiai gaminu keletą saldumynų, bet jų – visai kita specifika. O mano specializacija – mėsa. Nenoriu blaškytis ir bandyti viską aprėpti, nes ir čia, kur esu, dar reikia daug išmokti, sužinoti.“
Kepta antis su perlinėmis kruopomis
Ingredientai:
- 1 antis (apie 2 kg);
- 1 šaukštelis rupios druskos;;
- 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštai medaus;
- 400 g virtų perlinių kruopų.
Gaminimas:
1. Antį Vylius deda į dubenį, įtrina druska, pipirais ir valandai palieka marinuotis kambario temperatūroje.
2. Kepsninę įkaitina iki 140 laipsnių (kaitra – netiesioginė). Tokią pačią temperatūrą reikia pasirinkti ir nusprendus kepti orkaitėje.
3. Pasimarinavusią antį perkelia į indą, padeda ant grotelių ir kepa pusantros valandos. Tiek pat laiko reikėtų kepti ir orkaitėje.
4. Tada paukštį tolygiai aptepa medumi. Į kepimo indą aplink jį beria perlines kruopas.
5. Kepsninės temperatūrą padidina iki 180 laipsnių (tiek pat reikėtų padidinti ir orkaitės). Medumi apteptą antį kepa dar 30 minučių.
6. Patiekia su šviežių daržovių salotomis, pagardintomis tik alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, druska ir pipirais.