Du vyrai sėdi vienas priešais kitą Murphy‘s pub‘e Londone. Vienas iš jų sako:
– Brolau, klausydamas tavęs aš pagalvojau, kad tu esi kilęs iš Airijos.
– Taip, aš iš Airijos, – išdidžiai atsako anas.
– Ir aš esu iš Airijos, – apsidžiaugia pirmasis. – Įdomu, iš kurios gi tu Airijos vietos?
– Iš Dublino, – oriai sako užkalbintasis.
– Geras! Aš irgi iš Dublino! Ir iš kurios gi tu vietos?
– Iš McLeary gatvės centrinėje miesto dalyje, – oriai atsako vaikinas.
– O dangau! Koks sutapimas! Ir aš esu iš tos pačios gatvės! Kurią mokyklą tu baigei?
– Kaip tai kurią? Be abejo, Šv. Marijos mokyklą, 1968 metų laida.
– Negali būti!!!, – garsiai džiaugiasi pirmasis airis. – Ir aš baigiau tą pačią mokyklą! Ir tais pačiais metais!!!
Tuo tarpu į pub‘ą užsuka naujas lankytojas. Atsisėda prie baro, barmenas prieina prie jo ir kraipydamas galvą panosėje murma:
– Laukia ilga ir sunki naktis...
– Kodėl?, – paklausia naujasis lankytojas.
– Dvyniai Branonnai jau prisigėrė...
Jei anekdotas ir nesukėlė šypsnio, tai receptas, kurį siūlau išbandyti, išties yra juokingai lengvas.
Ingredienatai (4-6 valgytojams):
tešlai:
- 250 g miltų;
- 100 g sviesto;
- vandens;
- druskos.
įdarui:
- 5 kiaušiniai;
- 250 g sūdytos arba rūkytos lašišos;
- 200 g špinatų;
- druskos;
- grūstų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Miltus sudėkite į didelį dubenį. Sviestą sukapokite ir pirštais suminkykite su miltais į gumulėlius. Įdėkite druskos, įpilkite kelis šaukštus vandens ir minkykite, kol gausis vientisa tešla.
2. Tešlą plonai iškočiokite ir išklokite į kepimo formą su krašteliais. Dešimčiai minučių pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.
3. Kol tarto pagrindas kepa, supjaustykite lašišą į kelių centimetrų gabalėlius.
4. Suplakite kiaušinius, grietinėlę, krapus ir druską. Dėdami druską turėkit galvoje, kad lašiša yra sūri.
5. Ištraukite iš orkaitės tarto pagrindą ir sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių. Išklokite kepinį lašiša ir špinatais. Užpilkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol užpildas sutirštės.
6. Ištraukus iš orkaitės palaikykite tartą penkias minutes, kad šiek tiek atvėstų.
Valgomas ir karštas, ir šaltas.