„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: argentinietiškas padažas prie mėsos

Argentina man kelia prisiminimus apie tango, futbolą ir mėsą.
Vytaras Radzevičius ir jo ruošta mėsa su argentinietišku padažu
Vytaras Radzevičius ir jo ruošta mėsa su argentinietišku padažu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tango kultūra šioje valstybėje, o ypač Buenos Airėse, yra unikali. Vietos, kuriose vyksta tango vakarai, vadinamos milongomis. Kai pirmą kartą tokioje atsidūriau, buvau gan skeptiškas. Nesu tokių šokių mėgėjas. Bet kai išgirdau gyvai grojant tango ir pamačiau, kaip vos paeinantis ir kretantis, „Titaniko“ laikus menantis senukas išvedė šokti prisirpusią merginą ir kaip jis ją vedė tango aistroje – užgniaužė kvapą. Tai pati ryškiausia kūno kalba ir transformacija, kokią esu matęs.

Apie futbolą kalbėti nėra ką. Jis Argentinoje yra visur. Kaip ir vietinės profsąjungos. Šių dalykų nei pastumsi, nei patrauksi. Bet jei nori paerzinti argentinietį, atsainiai pareikšk nuomonę, kad brazilas Pele yra geresnis nei argentinietis Maradona. Ilgas pokalbis garantuotas. Čia tas pats, kaip Škotijoje bare paklausti, kuris viskis geriausias. Pabaigos neatsiminsi.

Argentina – mėsėdžių rojus. Galvijų mėsa natūraliai gera, išauginta beribėse pampose be jokių dirbtinių gudrybių. Gauni keptos mėsos rinkinį asado ir jauti, kaip tavo iltiniai dantys auga tarsi vampyro. Virsti plėšrūnu šalyje, kurioje nėra vietos vegetarams. Ir dar pavilgai kiekvieną kasnelį nuostabiame padaže čimičuri. Jis tinka prie įvairios natūralios mėsos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mėsa su argentinietišku padažu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mėsa su argentinietišku padažu

4 valgytojams reikės:

  • 2-3 šaukštų labai smulkiai pjaustytų aitriųjų paprikų;
  • 10-12 labai smulkiai pjaustytų česnako skiltelių;
  • kuokšto labai smulkiai pjaustytų petražolių šakelių;
  • 4 šaukštelių džiovintų raudonėlių;
  • 2 šaukštelių druskos;
  • 5 šaukštelių vyno acto;
  • 4-5 šaukštelių aliejaus;
  • 5 šaukštelių šalto vandens.

Gaminimas:

1. Čimičuri ruoškite iš anksto. Geriausiai, kai pastovi per naktį. Jei norite pasigaminti daugiau – tai visko atitinkamai daugiau ir dėkite.

2. Sudėtines dalis sumaišykite ir palaikykite per naktį. Norėdami kitokio padažo skystumo ar tirštumo – keiskite vandens ar aliejaus kiekį.

3. Keptą mėsą gausiai apliekite čimičuri padažu. Tinka didkepsniams, ant žarijų keptai mėsai ar dešrelėms – tai universalus padažas.

Gero apetito!

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mėsa su argentinietišku padažu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mėsa su argentinietišku padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“