Liaudies medicinoje manyta, kad šis desertas naudingas nusilpusiems ar besiskundžiantiems nuovargiu. Kartais firni vadinamas indišku ryžių pudingu. Pasigaminti jį nesudėtinga, tereikia nepamiršti maišyti košės ir neprisvilinti.
5 valgytojams reikės:
- žiupsnelio šafrano siūlų;
- 4 šaukštų ryžių miltų;
- 1 litro pieno;
- 3 šaukštų cukraus;
- 1 žiupsnio druskos;
- 1 šaukštelio cinamono;
- 1-2 šaukštai trintų pistacijų.
Gaminimas:
1. Įdėkite šafraną į puodelį, užpilkite dviem šaukštais verdančio vandens, uždenkite ir palikite ketvirčiui valandos brinkti.
2. Išmaišykite piene miltus, druską ir cukrų. Supilkite į prikaistuvį ir nuolatos maišydami kaitinkite ant vidutinio karščio. Kai masė pradės leisti burbulus, taps tąsi ir panaši į skystą manų košę, nukaiskite ir išpilstykite į desertinius indelius.
3. Apšlakstykite šafrano traukiniu, apibarstykite trintais pistacijų riešutais bei cinamonu. Valgykite šiltą arba šaltą.