Ingredientai:
tešlai:
- 500 g miltų;
- 50 g cukraus;
- 25 g mielių;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos;
- 300 ml pieno;
- 150 g sviesto ;
- 4 kiaušinių.
įdarui:
- 150 g rūkytų lašinukų
- pusės arbatinio šaukštelio juodųjų ir kvapniųjų pipirų mišinio.
Gaminimas:
1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus. Pašildykite pieną, jis turi būti ne karštas, o šiltas. Pieną užpilkite ant mielių, sudėkite dalį miltų, kad išeitų tiršta blynų tešla. Kai miltai gerai išsiplaks, uždenkite dubenį rankšluosčiu ir pastatykite šiltai, kad pakiltų.
2. Tuo tarpu kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, ištirpdykite sviestą ir jį atvėsinkite. Kai tešlos pasidarys dvigubai, sudėkite kiaušinius, sviestą ir su likusiais miltais išminkykite tešlą. Ji turi būti ne per kieta, tačiau tokia, kad būtų galima iškočioti lakštą. Dar kartą pastatykite šiltai.
3. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite lašinukus – kuo smulkiau, tuo skaniau. Pabarstykite pipirais Jei patinka, galite įdėti svogūno, bet man skaniausia – be nieko.
4. Kai tešla pakils, išimkite ją ant miltais pabarstytos lentelės ir kočėlu pasidarykite lakštą. Stikline spauskite apskritimus, dėkite į juos lašinukus ir lipdykite bandeles. Forma – pagal jūsų norą ir fantaziją.