Nebūtinai ant laužo. Galima šią sriubą virti ir namie. Bet su dūmo skoniu skaniau.
Proporcijos gali keistis pagal grybų kiekį. Bet jums reikia turėti:
- baravykų;
- sviesto;
- grietinėlės;
- svogūnų;
- morkų;
- perlinių kruopų;
- šviežių čiobrelių;
- druskos.
Gaminimas:
1. Svogūnus supjaustykite smulkiai, morkas – griežinėliais. Užkaiskite puodą. Įdėkite į jį sviestą. Kai ištirps – pakepinkite maišydami svogūnus iki minkštumo. Tada sudėkite morkas ir kelias minutes maišydami pakepinkite. Įpilkite vandens pagal verdamos sriubos kiekį.
2. Sudėkite perlines kruopas (jei reikia – prieš tai jas pamirkykite, bet geriau rinkitės greitai išverdančias). Užvirinkite ir virkite ant vidutinio karščio. Kai kruopos suminkštės, sudėkite baravykus. Užvirinkite, įdėkite druskos ir susmulkintų čiobrelių.
3. Pavirkite 10-15 minučių. Įpilkite grietinėlės ir dar kartą užvirinkite.
4. Patiekite su rupia juoda duona.