Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: briediena kanadietiškai

Jeigu pas jus į namus netyčia užklydo briedienos gabalas, siūlau šį receptą iš Kanados. Aišku, nemedžiojantys ar medžiotojų draugų neturintys pasmerks mane dėl tokio erzinančio pasiūlymo, bet juk stebuklų būna. Antai Kanadoje žinomas faktas, kad briedžius vilioja motorinių pjūklų garsas miškuose, nes kirtavietėse jie randa daug medžių lapų.
Vytaras Radzevičius ir jo kepta briediena kanadietiškai
Vytaras Radzevičius ir jo kepta briediena kanadietiškai / Josvydo Elinsko / 15min, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

O ir šiaip tuose kraštuose briedžio niekas be reikalo nemedžios. Nors dažnas ir turi visureigyje atviru kėbulu įsimetęs medžioklinį šautuvą. Dėl viso pikto. Laukinis miškas juk. Bet sumedžioja tiek, kiek reikia – kol nesuvalgo vieno, į kitą nešauna. Net jei ir į kiemą briedis ateina.

Ir žvejyboje tas pats – neteko matyti, kad kas luptų žuvį iš vandens karučiais, nes kam jos reikia per daug? Pasigauna tiek, kiek reikia tai dienai pavalgyti.

O vienas indėnas Vankuverio saloje pasakojo taikliu šūviu paklojęs elnią ir ėjęs jo pasiimti. Bet staiga prieš jį išlindo Didžiapėdis (Bigfoot), užsimetęs jo elnią ant pečių ir dingęs tankmėje. Ilgai žiūrėjau tam indėnui į akis. Neatrodė, kad meluoja. Ir kanapės Kanadoje dar nebuvo legalizuotos. Taip ir likau nesupratęs, kaip buvo iš tikrųjų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Briediena kanadietiškai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Briediena kanadietiškai

6-8 valgytojams reikės:

  • 2-3 kg briedienos;
  • 1 stiklinės raudonojo vyno;
  • 2 svogūno galvų;
  • 5 česnako skiltelių;
  • 1 šaukštelio Vorčesterio padažo;
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių;
  • 5 kadagio uogų;
  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio;
  • 1 šaukštelio džiovinto rozmarino;
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio;
  • juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminimas:

1. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite. Visus ingredientus gerai išmaišykite dubenyje.

2. Įdėkite mėsą į marinatą ir gerai išmaigykite, suminkykite.

3. Marinuokite mėsą šaldytuve mažiausiai 12 valandų.

4. Prieš kepdami mėsą nusausinkite

5. Įkaitinkite storo dugno keptuvę ir apkepkite briedieną.

6. Kepkite briedieną orkaitėįe 100 laipsnių temperatūroje grilio režimu, uždengę aliuminio folija. Arba kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 60 laipsnių. Arba kol ji taps lengvai plėšoma.

7. Patiekite su virtais burokėliais su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi bei orkaitėje keptomis morkomis. Arba su kitu savo mėgstamu garnyru.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Briediena kanadietiškai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Briediena kanadietiškai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų