Šiuos koldūnus buriatai vadina buuza arba pozais. Esminis jų skirtumas nuo mūsiškių – gaminami jie garuose ir formuojant koldūnus viršuje paliekama skylutė. Tada gaunasi nedideli indeliai, kuriu viduje būna įdaras su sultiniu. Įdomu ir skanu!
4 valgytojams reikės:
- 1 kilogramo kapotos arba maltos mėsos (mėsą rinkitės pagal skonį, buriatai dažniausiai juos gamina iš avienos);
- 2 trintų arba smulkiai supjaustytų svogūnų;
- 2,5 stiklinių miltų;
- 1 stiklinės vandens;
- 1 kiaušinio;
- druskos ir pipirų – pagal skonį.
Gaminimas:
1. Sumaišykite ir išminkykite miltus, vandenį, druską ir kiaušinį. Jei reikia – pridėkite miltų, kad tešla neliptų prie rankų. Paruoštą tešlą atšaldykite.
2. Padarykite įdarą – mėsą suminkykite su svogūnais, druska ir pipirais.
3. Tešlą iškočiokite iki 3 mm storio. Puodeliu išpjaukite apskritimus. Į apskritimą dėkite šaukštelį įdaro ir sulipinkite „pintinėlę“ – kad viršus liktų atviras. Buriatai sako, kad patyręs meistras padaro apie 30 tešlos klosčių.
4. Paruoštus koldūnus dėkite į garinimo indą, būtinai uždenkite ir garinkite apie 20 minučių.