„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: Ernesto Hemingway'aus troškinys „picadillo“

Kiekviena ispaniška šalis turi savą „picadillo“ receptą. Įskaitant ir Filipinus, kur šis patiekalas vadinamas „giniling“ arba „arroz a la Cubana“. „Picadillo“ vardas kilo nuo ispaniško žodžio „picar“, kas pagal šio patiekalo gamybos būdą tiksliausiai būtų versti „smulkiai kapoti“. Gyvendamas Kuboje, Finca Vigia name, savo svečius „picadillo“ mėgo vaišinti amerikiečių rašytojas Ernestas Hemingway.
Vytaras Radzevičius ir „picadillo“ pagal Ernestą Hemingway
Vytaras Radzevičius ir „picadillo“ pagal Ernestą Hemingway / Monos Avik, Juliaus Kalinsko nuotr.

Interneto platybėse pavyko rasti jo žmonos Mary ranka užrašytą picadillo receptą, kuriame yra svarbi pastaba – razinos turi būti juodos! Hemingway receptas dar išskirtinis tuo, kad į troškinį dedami grūsti migdolai.

Ernesto Hemingway žmonos Mary ranka užrašytą picadillo receptą
Ernesto Hemingway žmonos Mary ranka užrašytą picadillo receptą

Hemingway garsėjo apetitu geram maistui, gėrimams ir moterims. Jo žurnalistiniuose reportažuose, taip pat ir knygose bei laiškuose galima rasti patiekalų ir gėrimų aprašymų.

Rašytojo gyvenimo ir kūrybos tyrinėtojai jo raštuose aptiko apie 60 įvairių patiekalų ir kokteilių receptų.

4 valgytojams reikės:

  • 800 g liesos kapotos jautienos;
  • 3 kubeliais supjaustytų paprikų;
  • 2-3 susmulkintų svogūnų;
  • 3-4 traiškytų skiltelių česnako;
  • 6-8 žalių ketvirčiais supjaustytų alyvuogių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1 šaukštelio kumino;
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus arba sviesto;
  • 4-5 pomidorų arba pomidorų savo sultyse;
  • chereso vyno;
  • ½ puodelio juodųjų razinų;
  • ½ puodelio grūstų migdolų.
Monos Avik nuotr./Gaminamas „picadillo“
Monos Avik nuotr./Gaminamas „picadillo“

Gaminimas:

1. Keptuvėje ant riebalų pakepinkite sutraiškytus česnakus ir smulkintus svogūnus, kol viskas suminkštės. Smulkiai sukapotą jautieną sudėkite į keptuvę ir kepkite maišydami iki 10 minučių, kol jautiena įgaus rudą spalvą.

2. Atidėkite papriką, o kitas patiekalo dalis sudėkite į troškinį. Jei dedate nekonservuotus pomidorus, prieš tai juos nulupkite ir susmulkinkite.

3. Šliūkštelėkite chereso, pamaišykite ir uždengę kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Prieš pabaigą sudėkite papriką ir kaitinkite pamaišydami troškinį kol paprika bus karšta.

4. Patiekite su virtais ryžiais.

Monos Avik nuotr./Troškinys „picadillo“
Monos Avik nuotr./Troškinys „picadillo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs