Viename iš kiemų ant akmeninės plokštės – iš pradžių galvojau, kad tai antkapis – pamačiau užrašytą receptą. Greitai jį nufotografavau, nuotraukoje net viso akmens nesimato. Grįžęs namo pabandžiau iškepti recepte aprašytas bandeles, kurios anglų kalba vadinamos „scones“.
Skanios jos tik šviežios. Tad išsikepę nedelskite.
Šios bandelės – tai tikras placdarmas eksperimentams. Į tešlą galima įmaišyti pačių įvairiausių dalykų – alyvuogių, sūrio gabalėlių, džiovintų pomidorų, uogų. Visko, kas tik jums šaus į galvą ir pasirodys įdomu. Bandykite, kol atrasite mėgstamiausią skonį.
Jei nieko nededate į tešlą, pabandykite valgyti su uogiene, užtepėlėmis ar galų gale tiesiog su sviestu.
6 valgytojams reikės:
- 1 stiklinės grietinėlės;
- 1 stiklinės vandens;
- 2 šaukštų cukraus;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- 1 nubraukto šaukštelio druskos;
- 4 stiklinių miltų.
Gaminimas:
1. Išminkykite tešlą. Iškočiokite maždaug dviejų centimetrų storio lakštą. Stikline ar puodeliu išpjaukite bandelių formas.
2. Sudėkite ant skardos ir kepkite apie 15 minučių karštoje orkaitėje (200 °C laipsnių temperatūroje) ant skardos, kol bandelės iškils ir gražiai pageltonuos.