Grybų supirktuvės tuščios. Prie Valkininkų šalikelėje viena babytė su „puslitruku“. voveraičių liūdnai sėdi. Mėlynės tarsi dangaus mana, su žiburiu nerasi. Belieka trauktis džiovintus grybus ir gaminti pyragėlius, kuriuos sugalvojo mano dukra Augustė.
6 valgytojams reikės:
- didelė sauja džiovintų grybų;
- didelė morka;
- didelis svogūnas;
- 500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
- 1 kiaušinio;
- druskos, pipirų, kumino.
Gaminimas:
1. Grybus apie valandą pamirkyti vandenyje, tada susmulkinti.
2. Bemielės šaldytos tešlos lakštus ištiesti ant nelipnaus, miltais pabarstyto paviršiaus, kad atšiltų.
3. Sutarkuoti morką, smulkiai supjaustyti svogūną, pakepinti ant alyvuogių aliejaus kol suminkštės ir tuomet sudėti grybus bei prieskonius.
4. Atitirpusią tešlą ištempti, ant jos gražiai viena eilute išilgai per vidurį dėti įdarą. Tuomet tešlą perlenkti, kad pasidarytų kaip dešrelė. Nereikalingus tešlos likučius nupjauti, viską aptepti kiaušinio trynio plakiniu, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir pašauti į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje.
5. Kepti kol pyragėliai iškils ir gražiai paruduos, maždaug 15-20 minučių.
6. Patiekti karštus arba šaltus.