Amerikietis virtuvės šefas ir rašytojas Mario Batali sakė, kad gyvenimas turi būti pilnas visko, kaip prikimšta chorizo. Jo kolega Tomas Doyglas mano, kad prie chorizo dešros labiausiai tinka moliuskai, o iš Izraelio kilęs Londono šefas ir rašytojas Yotamas Ottolenghi chorizo dievina derinyje su avinžirniais.
Chorizo gabaliukų dedama į daugybę ispaniškų patiekalų. Vietoj šios dešros galima naudoti ir bet kurią kitą aštresnio skonio dešrą. Siūlomos sriubos receptas yra itin paprastas ir lengvai bei greitai pagaminamas – tereikia didesnėje parduotuvėje nusipirkti chorizo dešros.
4 valgytojams reikės:
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 250 g chorizo arba kitokios aštrios dešros;
- 1 svogūno galvos;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 raudonos aitriosios paprikos;
- 1 žalios aitriosios paprikos;
- 1 kg bulvių;
- 50 g raudonųjų lęšių;
- 0,5 litro daržovių sultinio;
- 1 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 arbatinio šaukštelio kmynų sėklų;
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
- petražolių papuošimui.
Gaminimas:
1. Dešrą supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutraiškykite, iš aitriųjų paprikų išimkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite, bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite dešrą ir kelias minutes pakepinkite.
3. Sumažinkite karštį ir sudėkite svogūną, česnaką bei aitriąją papriką. Pakepinkite apie 10 minučių arba kol svogūnai suminkštės.
4. Į karštą sultinį puode sudėkite bulves, lęšius ir mišinį iš keptuvės.
5. Išmaišykite su paprikos milteliais, kmynais, druska ir pipirais ir užvirinkite.
6. Sumažinkite karštį, uždenkite ir virkite apie pusvalandį, kol išvirs bulvės. Patiekite karštą, apibarstę smulkintomis petražolėmis.