Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: kalakuto krūtinėlės vyniotinis su spanguolėmis ir riešutais

Panašų į šį receptą parsivežiau iš Anglijos. Jame man patiko keli dalykai – neriebi mėsa ir spanguolių skonis prie jos, pagyvintas graikinių riešutų prieskoniu. Puikiai dera ir čiobrelis su brendžiu – ne kartą patikrintas mišinys vištienos kepenų paštetui. Gamyba nesudėtinga, tad sukti vyniotinį gali ir pradinukas, ir senukas. Ir puikiai tinka ant Kalėdinio stalo. Su šventėmis visus! Būkit laimingi!
Vytaras Radzevičius ir jo keptas kalakuto krūtinėlės vyniotinis
Vytaras Radzevičius ir jo keptas kalakuto krūtinėlės vyniotinis / Autoriaus, Arno Strumilos / 15min nuotr.

6 valgytojams reikės:

  • 150 g špinatų;
  • 50 g džiovintų spanguolių;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 1 kg kalakuto krūtinėlės;
  • 2 šaukštai aliejaus;
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių;
  • druskos ir juodųjų pipirų.

padažui:

  • 200 g grietinėlės;
  • 1 šaukštas miltų;
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių;
  • 2 šaukštai brendžio;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Špinatus užpilkite verdančių vandeniu, palaikykite minutę, praskalaukite šaltu, nusausinkite, supjaustykite smulkiai ir sudėkite į dubenį. Spanguoles smulkiai supjaustykite (galima šį veiksmą ir praleisti), graikinius riešutus sugrūskite trintuvėje ir sudėkite į tą patį dubenį. Pridėkite čiobrelių, pipirų, druskos, išmaišykite.

2. Kalakutieną išpjaustykite, kad būtų galima „išlankstyti“ kuo plokščiau, pasūdykite, papirinkite ir dar lengvai išmuškite virtuviniu plaktuku.

3. Ant kalakutienos paskleiskite įdarą, aptepkite aliejumi ir mėsą tampriai suvyniokite į kepimo popierių arba aliuminio foliją. Iš galų vyniotinį dar paspauskite, kad „dešra“ gautųsi tolygaus storio. Viską apvyniokite siūlu ir pašaukite į iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes.

4. Išvyniokite kepsnį ir dar pakepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.

5. Išėmę iš orkaitės ir uždengę leiskite kepsniui apie 10 minučių „pailsėti“.

6. Tuo tarpu prikaistuvyje užkaitinkite grietinėlę, šliūkštelėkite brendžio, įdėkite čiobrelius, tolygiai įbarstykite miltus ir maišydami sulaukite tirštoko padažo konsistencijos.

7. Vyniotinį patiekite supjaustytą riekelėmis ir užpildami padažu su mėgstamu garnyru.

Vyniotinį galima valgyti ir šaltą, tada šis padažas nebūtinas.

Autoriaus nuotr. /Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su spanguolėmis ir riešutais
Autoriaus nuotr. /Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su spanguolėmis ir riešutais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis