Keisčiausią kiaušinio patiekalą teko ragauti Vietname. Ten jie mėgsta kiaušinius su jau užsimezgusiu gemalu, bet gal nesigilinsiu į šį patiekalą, kad negadinčiau apetito.
Kinijoje kiaušiniai taip pat užima svarbią vietą virtuvėje. Man įsiminė šis omletas. Jis gali būti patiekiamas karštas. Gali būti ir šaltas, kaip užkandis, supjaustytas gabalėliais.
Paskaninti jį galima ir kitais dalykais, įmaišant į plakinį krevečių, virtų daržovių ar dar ko nors, ko širdis geidžia.
1-2 valgytojams reikės:
- 2 kiaušinių;
- 1 stiklinės pieno;
- svogūnų laiškų;
- 1 šaukšto sezamo aliejaus;
- druskos.
Gaminimas:
1. Kiaušinius suplakite su pienu ir druska. Sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais (ar kitais mėgstamais žalyumynais) ir supilkite į stiklinį ar keraminį indą, kuris nebijo karščio. Indą įstatykite į puodą su vandeniu ir užvirinkite.
2. Virkite apie 10 minučių, kol omletas taps purus. Apšlakstykite sezamo aliejumi.
Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.