Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: kiniškas omletas

Turbūt universaliausias maisto produktas yra kiaušinis. Ne veltui Prancūzijoje klostėmis papuoštą šefo kepurę turi teisę ant galvos užsidėti tarsi karūną tas virėjas, kuris moka pagaminti bent 100 patiekalų iš kiaušinių.
Vytaras Radzevičius ir gamintas patiekalas
Vytaras Radzevičius ir gamintas patiekalas / Vidmanto Balkūno / 15min, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Keisčiausią kiaušinio patiekalą teko ragauti Vietname. Ten jie mėgsta kiaušinius su jau užsimezgusiu gemalu, bet gal nesigilinsiu į šį patiekalą, kad negadinčiau apetito.

Kinijoje kiaušiniai taip pat užima svarbią vietą virtuvėje. Man įsiminė šis omletas. Jis gali būti patiekiamas karštas. Gali būti ir šaltas, kaip užkandis, supjaustytas gabalėliais.

Paskaninti jį galima ir kitais dalykais, įmaišant į plakinį krevečių, virtų daržovių ar dar ko nors, ko širdis geidžia.

1-2 valgytojams reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 1 stiklinės pieno;
  • svogūnų laiškų;
  • 1 šaukšto sezamo aliejaus;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Kiaušinius suplakite su pienu ir druska. Sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais (ar kitais mėgstamais žalyumynais) ir supilkite į stiklinį ar keraminį indą, kuris nebijo karščio. Indą įstatykite į puodą su vandeniu ir užvirinkite.

2. Virkite apie 10 minučių, kol omletas taps purus. Apšlakstykite sezamo aliejumi.

Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kiniškas omletas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kiniškas omletas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais