Tada vienoje iš Bogotos kavinukių nusprendžiau paragauti arbatos. Vietoj arbatos man pasiūlė kažką, kas vadinasi „aromatica de frutas“. Ir tai buvo atradimas!
Mėgstu paprastumą. Šypsausi į ūsą, kai užsieniečiai žavisi lietuvišku desertu „agurkas su medumi“. „Kaip paprasta ir skanu!“, – sako jie. – „Ir kaip mes patys nesugalvojome!“. Aš atsidūriau panašioje padėtyje. Supratau tai, kai man atnešė „aromatica“. Tai šviežios mėtos lapeliai su įvairiais vaisiais, užpilti karštu vandeniu. Palaukus kelias minutes, stiklinė prisipildo visų įmanomų skonių ir sklinda nuostabus aromatas – nuo to kilęs ir pavadinimas.
Keli „aromatica de frutas“ variantai.
Į stiklinę ar puodelį dedame šviežių mėtų lapelių, obuolių skiltelių, vynuogių, supjaustytų braškių. Arba šviežių mėtų lapelių, obuolių skiltelių, aviečių ir/ar gervuogių, pusės pasifloro minkštimo. Arba prie mėtų ir obuolių skiltelių dėkite, ką sugalvosite, pabandykite įvairius derinius (apelsinai, mandarinai, kriaušės, ananasai ir t.t) ir sukurkite savą „aromatica de fruta“. Cukraus ar medaus dėkite arba nedėkite, kaip mėgstate. Man pasirodė pakankamai saldu ir be cukraus.
Sudėjus ingredientus, užpilkite karštu, bet neverdančiu vandeniu ir prieš geriant bei kabinant šaukšteliu, leiskite gėrimui kelias minutes pastovėti ir išsiskleisti skoniams.
Žvarbų rudenį šios arbatos ar kompoto gurkšnis jus sušildys ir palepins nuostabiais vasaros kvapais.