Dabar salierų puokštės įteikimas būtų gal sunkiai suprantamas, bet maistui tai yra ypatingos vertės ir skonio daržovė. Apie jos naudą skelbta daug žinių, o pasimėgauti skoniu siūlau šiuo receptu.
6 valgytojams reikės:
- 800 g saliero šaknies;
- 2 svogūno galvų;
- 2-3 bulvių;
- apie 1 litro verdančio vandens;
- 200 g grietinėlės;
- 150 g šalto rūkymo raudonos žuvies filė;
- druskos, maltų juodųjų pipirų, citrinos sulčių, malto muskato – pagal skonį;
- 30 g sviesto;
- krapų, papuošimui.
Gaminimas:
1. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.
2. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir apkepinkite supjaustytas daržoves.
3. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite ant mažos ugnies 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.
4. Sutrinkite sriubą blenderiu (geriausiai – su panardinamu), įpilkite grietinėlę, sudėkite prieskonius pagal skonį.
5. Patiekiant lėkštėse į sriubą įdėkite žuvies gabalėlį ir apibarstykite smulkintais krapais.