Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: kreminė sriuba iš saliero šaknies

JAV Ohajo valstijoje yra kaimas, vardu Selervilis (Celeryville). Šią derlingą vietovę saliero garbei (salieras angliškai – celery) taip pavadino vietiniai fermeriai. Ir nors naujajame pasaulyje bei senojoje Europoje salieras maistui pradėtas naudoti palyginus vėlai (pavyzdžiui, Italijoje, apie XVII amžių), jis žinotas dar Antikinėje Graikijoje. Tačiau kaip... gėlė. Salierų puokštės būdavo įteikiamos olimpinių žaidynių čempionams.
Vytaras Radzevičius ir jo ruošta sriuba
Vytaras Radzevičius ir jo ruošta sriuba / Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dabar salierų puokštės įteikimas būtų gal sunkiai suprantamas, bet maistui tai yra ypatingos vertės ir skonio daržovė. Apie jos naudą skelbta daug žinių, o pasimėgauti skoniu siūlau šiuo receptu.

6 valgytojams reikės:

  • 800 g saliero šaknies;
  • 2 svogūno galvų;
  • 2-3 bulvių;
  • apie 1 litro verdančio vandens;
  • 200 g grietinėlės;
  • 150 g šalto rūkymo raudonos žuvies filė;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, citrinos sulčių, malto muskato – pagal skonį;
  • 30 g sviesto;
  • krapų, papuošimui.

Gaminimas:

1. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.

2. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir apkepinkite supjaustytas daržoves.

3. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite ant mažos ugnies 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.

4. Sutrinkite sriubą blenderiu (geriausiai – su panardinamu), įpilkite grietinėlę, sudėkite prieskonius pagal skonį.

5. Patiekiant lėkštėse į sriubą įdėkite žuvies gabalėlį ir apibarstykite smulkintais krapais.

Autoriaus nuotr. /Kreminė sriuba iš saliero šaknies
Autoriaus nuotr. /Kreminė sriuba iš saliero šaknies

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis