Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: krevetės ant grilio

Turbūt girdėjote, kad Klaipėdos universiteto mokslininkai sėkmingai užaugino blyškiąsias baltakojas krevetes. Ir nemažas – didžiausios siekė 18 cm. Tad netolimoje ateityje pagal klaipėdiečių mokslininkų sukurtą technologiją galbūt vis dažniau galėsime mėgautis šviežiomis, Lietuvoje užaugintimis krevetėmis.
Vytaras Radzevičius ir ant grilio keptos krevetės
Vytaras Radzevičius ir ant grilio keptos krevetės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

O didesnės jos itin tinkamos griliui. Tereikia pamarinuoti. Receptų yra begalės, o ir savą nesunku sugalvoti. Tad kai parduotuvėje akys užklius už šviežių krevečių – bus puikus pasirinkimas vakarui prie grilio.

Siūlau australietišką receptą. Šioje šalyje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ant grilio keptos krevetės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ant grilio keptos krevetės

Ingredientai:

  • 0,5 kilogramo didelių krevečių;
  • 1 šaukšto smulkintos petražolės;
  • 1 šaukšto smulkinto šviežio čiobrelio;
  • 1 šaukšto smulkintos šviežios kalendros;
  • 1 šaukšto smulkinto šalotinio svogūno;
  • 3 didelių sutrintų česnako skiltelių;
  • ½ puodelio tirpdyto sviesto;
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 3 šaukštai citrinų sulčių;
  • druskos, pagal skonį;
  • grūstų juodųjų pipirų, pagal skonį.

Gaminimas:

1. Jei norite, kad krevetės geriau išsimarinuotų, jas reiktų nulupti, paliekant tik uodegėles. Aš labiau mėgstu, kai ši darbą atlieka patys valgytojai, tad marinuoju neluptas.

2. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje kartu su krevetėmis. Marinuokite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Ilgiau nereikia, nes krevečių mėsa labai suminkštės.

3. Išgriebkite krevetes ir kepkite ant vidutinės kaitros grilio, abi puses maždaug po 2 minutes, kol krevetės taps rožinės. Patiekite su citrinos skiltelėmis, jos skirtos pasiskaninti užsispaudžiant sulčių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius ir ant grilio keptos krevetės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius ir ant grilio keptos krevetės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais