Centrinėje Amerikoje kukurūzų patiekalai yra nacionalinių virtuvių pagrindas. Meksikoje ar Gvatemaloje kukurūzų miltų patiekalai yra labiausiai paplitę. Populiarios ir įvairiais būdais paruoštos kukurūzų burbuolės – virtos, keptos bei pagardintos įvairiais prieskoniais. Dažnai tiesiog gatvėje prekeivės siūlo virtų kukurūzų burbuolių, kurias nusipirkęs gauni ir mažą polietileno maišelį su pagardais – galbūt geriausias greitas maistas, kokį teko ragauti.
Tai „demokratiškas“ užkandis – kiekvienas gali pasigardinti kukurūzų burbuoles pagal savo skonį, sūriau ar aštriau. Galima patiekti ir kaip fondiu – dėkite ant stalo karštų burbuolių, pagardų ir užkandžiaukite kaip kas mėgsta.
Ingredientai:
- Kukurūzų burbuolių;
- sviesto;
- druskos;
- grūstų juodųjų pipirų;
- čili miltelių;
- šviežios smulkintos kalendros;
- skiltelėmis supjaustytos žaliosios citrinos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Kukurūzų burbuoles įtrinkite sviestu, druska ir pipirais pagal skonį. Pašaukite 25 minutėm į orkaitę.
2. Apskrudusias kukurūzų burbuoles apibarstykite čili milteliais, kalendra, pavilgykite žaliosios citrinos sultimis.
Gero apetito!