Kartais cukinijos užauga labai didelės. 2014 metais Kanadoje, prie Niagaros Giovanni Batista Scozzafava užaugino 2,52 metrų ilgio cukiniją – tai laikoma pasaulio rekordu.
Patiekalai iš cukinijos lengvai pagaminami. Kaip ir šis receptas – gavau jį iš Prancūzijoje gyvenančios giminaitės ponios Chantal. Gero apetito – cukinijų dabar netrūksta.
6 valgytojams reikės:
- 800 g cukinijos;
- 4 kiaušinių;
- 300 g grietinės;
- 150 g „Tilžės“ sūrio;
- druskos ir juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas:
1. Cukinijas perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite griežinėliais. 5-8 minutes pakaitinkite garuose.
2. Trintuve susmulkinkite sūrį. Kiaušinius išplakite. Pridėkite druskos ir pipirų, sumaišykite su grietine bei dviem trečdaliais sūrio. Sudėkite cukinijos gabalėlius ir išmaišykite.
3. Gautą mišinį supilkite į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite pusę valandos 200 laipsnių temperatūroje.