Šioms salotom pagaminti tinka lietuviškas posakis „nepersistenk”. Jokių ypatingų gebėjimų ar žinių nereikia. Aš jas pats pirmą kartą padariau netyčia, kai staiga į vieno kambario butą jaunystėje užgriuvo būrys svečių, o nieko po ranka neturėjau. Suvalgė ant smūgio. Na, bet studentai visada alkani, nors aš tikiuosi, kad jiems buvo ir skanu.
5-6 valgytojams reikės:
- 500 g makaronų (tinkamiausi fusilli);
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų;
- 100 g kubeliais pjaustyto parmezano sūrio;
- saujos šviežių smulkintų bazilikų;
- 50 g nusausintų saulėje džiovinų pomidorų aliejuje;
- 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Į verdantį vandenį įpilkite šaukštą aliejaus ir išvirkite makaronus al dente – kad būtų ne per minkšti. Išgriebkite makaronus, nuplaukite šaltu vandeniu per kiaurasamtį ir suberkite į dubenį. Sudėkite visas kitas likusias dalis ir išmaišykite.
2. Šiose salotose daug vietos improvizacijai – galite pabandyti su vištiena, kumpiu, kitokiu sūriu ar žalumynais. Taip pat tinka ir prieskoniai – čiobreliai ar raudonėliai. Bandykite atrasti savo skonį.