Gal egzotišką skonį geriau suprasti padės šis indiškas anekdotas. Atstumtas įsimylėjėlis nutarė suvesti sąskaitas su gyvenimu ir atsigulė ant geležinkelio bėgių laukdamas lemties. Praeivis nelaimėlio paklausė, kodėl šis šalia bėgių pasidėjo kario su ryžiais dėžutę? Meilės kankinys atsakė: šioje šalyje gali mirti iš bado laukdamas traukinio.
4 valgytojams reikės:
- 250 g rupių kvietinių miltų;
- 2 šaukštų smulkintos šviežios kalendros;
- 1 ankštinio pipiro (arba 1 čili pipiro, jei mėgstate aštriau);
- 500 ml vandens;
- druskos pagal skonį;
- natūralaus jogurto arba aštresnės indiškos „uogienės”, vadinamos čatniu.
Gaminimas:
1. Gerai išmaišykite miltus, druską ir vandenį. Jei yra galimybė – leiskite tešlai pabrinkti.
2. Į tešlą įmaišykite kalendrą ir smulkiai supjaustytą ankštinį arba čili pipirą.
3. Keptuvėje įkaitinkite riebalus ir kepkite blynus. Kepti geriausiai su lydytu sviestu ghi. Jei jo neturite – su įprastu sviestu arba aliejumi.
4. Valgykite su jogurtu arba čatniu.