Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: paplotėliai „rupiai“ iš Indijos

Pavadinimas primena indiškus pinigus rupijas, bet iš tikrųjų šiuos indiškus paplotėlius praminiau rupiais dėl to, kad geriausiai juos kepti iš rupių miltų. Arba kaip dabar madinga sakyti – iš pilno grūdo miltų. Galima, žinoma, ir iš paprastų miltų, bet tada tai jau bus kiek kitoks patiekalas ir skonis.
Vytaras Radzevičius ir jo kepti pyragėliai „rupiai“
Vytaras Radzevičius ir jo kepti pyragėliai „rupiai“ / Žygimanto Gedvilos / 15min, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gal egzotišką skonį geriau suprasti padės šis indiškas anekdotas. Atstumtas įsimylėjėlis nutarė suvesti sąskaitas su gyvenimu ir atsigulė ant geležinkelio bėgių laukdamas lemties. Praeivis nelaimėlio paklausė, kodėl šis šalia bėgių pasidėjo kario su ryžiais dėžutę? Meilės kankinys atsakė: šioje šalyje gali mirti iš bado laukdamas traukinio.

4 valgytojams reikės:

  • 250 g rupių kvietinių miltų;
  • 2 šaukštų smulkintos šviežios kalendros;
  • 1 ankštinio pipiro (arba 1 čili pipiro, jei mėgstate aštriau);
  • 500 ml vandens;
  • druskos pagal skonį;
  • natūralaus jogurto arba aštresnės indiškos „uogienės”, vadinamos čatniu.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pyragėliai „rupiai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pyragėliai „rupiai“

Gaminimas:

1. Gerai išmaišykite miltus, druską ir vandenį. Jei yra galimybė – leiskite tešlai pabrinkti.

2. Į tešlą įmaišykite kalendrą ir smulkiai supjaustytą ankštinį arba čili pipirą.

3. Keptuvėje įkaitinkite riebalus ir kepkite blynus. Kepti geriausiai su lydytu sviestu ghi. Jei jo neturite – su įprastu sviestu arba aliejumi.

4. Valgykite su jogurtu arba čatniu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pyragėliai „rupiai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pyragėliai „rupiai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais