Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: pasaulinio garso šonkauliukai

Šiaurės Amerikoje dažnai pamatysi užrašą „World Famous“. Pasaulinio garso. Nesvarbu, jei tai užrašyta ant griūvančio motelio užkampyje, kur paskutinis automobilis pravažiavo tada, kai Henris Fordas dar nebuvo gimęs.
Vytaras Radzevičius ir jo kepti pasaulinio garso šonkauliukai
Vytaras Radzevičius ir jo kepti pasaulinio garso šonkauliukai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aidaho valstijoje tiesiog norom nenorom pamatysi šūkį ant automobilių numerių: „Aidahas – pasaulinio garso bulvės“ (Idaho – world famous potatoes).

Aliaksandras Ryhoravičius Lukašenka gūžčioja pečiais ir gudriai šypsodamasis eina tarkuoti bulvių su naujomis traktoriaus „Belarus“ variklio grotelėmis.

Taip pat žinomi pasaulinio garso kepti viščiukai, bulvytės, mėsainiai, dešrainiai, padangų meistrai, pudelių kirpėjai, tatuiruočių dailininkai, santechnikai ir karbiuratorių meistras Liolekas iš Čikagos. Visų nesuminėsiu.

Krepšinio NBA ar ledo ritulio NHL lygų nugalėtojai taip pat tituluojami pasaulio čempionais.

Reklama – verslo variklis. Galima su amerikiečiais ginčytis dėl titulų (išskyrus Lioleką iš Čikagos, nes Gedvilas iš Fingalo tikrai geresnis, kuris dirbdamas apsiauna bachilus). Bet dėl vieno dalyko su jais sutinku. Šiaurės Amerikoje moka kepti kiaulienos šonkauliukus. Ir jie tikrai yra World Famous. Bet kurioje kepsninėje Memfyje, šalia Elvio Preslio statulos.

Arba iškepti namie pagal šį receptą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pasaulinio garso šonkauliukai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pasaulinio garso šonkauliukai

Ingredientai (4 valgytojams):

  • 1 kg kiaulienos šonkauliukų;
  • 1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 smulkiai supjaustytos svogūno galvutės;
  • ½ šaukštelio malto kumino;
  • ½ stiklinės pomidorų tyrės;
  • kajeno arba čili pipirų miltelių pagal aštrumo skonį;
  • 2 šaukštų rudojo cukraus;
  • 1 šaukšto obuolių acto;
  • druskos ir grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Iki 140 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

2. Šonkauliukus iš abiejų pusių įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.

3. Sudėkite šonkauliukus į kepimo skardą, aklinai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę.

4. Kepkite 3-4 valandas, kol mėsa lengvai skirsis nuo kaulų.

5. Kol mėsa kepa, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus iki minkštumo. Įdėkite kuminą ir išmaišykite. Įdėkite pomidorų tyrę, aštriuosius pipirus, cukrų ir actą. Išmaišykite, pasūdykite ir pakaitinkite kelias minutes maišydami ir atidėkite į šalį, kol kepa mėsa.

6. Iškeptus šonkauliukus gausiai iš visų pusių aptepkite pasigamintu padažu. Dėkite ant grotelių ir pašaukite į orkaitę aukščiausioje temperatūroje ir aukščiausioje pozicijoje.

7. Kepkite apie 3-4 minutes, kol padažas ant šonkauliukų pradės karamelizuotis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius ir jo kepti pasaulinio garso šonkauliukai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius ir jo kepti pasaulinio garso šonkauliukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis