Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis

Jau tris savaites keliauju po Pietų Kaukazą. Ir renku receptus, kuriuos grįžes išbandysiu Lietuvoje ir būtinai pasidalinsiu su jumis. Šį pupelių sriubos receptą radau Vakarų Ukrainoje. Panašių esu aptikęs ir kitose šalyse prie Karpatų. Ir net Irane galima rasti kažką panašaus pagal ingredientus. Ypatingą skonį sriubai suteikia džiovintos slyvos.
Vytaras Radzevičius ir jo virta sriuba
Vytaras Radzevičius ir jo virta sriuba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Receptas tikrais nesudėtingas ir lieka daug vietos improvizacijai – pavyzdžiui, vietoje rūkytos vištienos naudoti mėsos kukulius. Arba nedėti grietinės. Kaip kam skaniau!

Ingredientai:

  • 200 g baltųjų pupelių;
  • 100 g raudonųjų pupelių;
  • 150 g rūkytos vištienos krūtinėlės;
  • 1 šaukštas aliejaus;
  • 150 g grietinės;
  • 150 g džiovintų slyvų be kauliukų;
  • 30 g šalavijo lapų;
  • 300 g bulvių;
  • 1 svogūno galvutė;
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis

Gaminimas:

1. Pupeles nakčiai išmirkykite vandenyje (jei nėra galimybės – naudokite konservuotas). Svogūnus ir krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir apkepinkite. Bulves supjaustykite kubeliais.

2. Užvirkite pusantro litro vandens ir sudėkite baltąsias pupeles su bulvėmis. Kai bulvės ir pupelės išvirs, sutrinkite jas su trintuvu. Kitame puode išvirkite raudonąsias pupeles ir nukoškite.

3. Sudėkite į trintą sriubą raudonąsias pupeles, vištieną su svogūnais, grietinę ir juodąsias slyvas. Įdėkite druskos ir juodųjų pipirų. Pakaitinkite sriubą iki virimo, nukaiskite. Patiekdami į lėkštę įdėkite šalavijo lapą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais