Šis patiekalas – ne okonomijakis, bet irgi originalaus skonio. Ir gaminant reikalauja didelio dėmesio, nes lengvai gali prisvilti. Tad būkite atidūs.
3–4 valgytojams reikės:
- 3 puodelių virtų šiltų ryžių;
- 5 šaukštų vandens;
- 2 šaukštų sojos padažo;
- 1 ½ šaukšto cukraus;
- 200 g vištienos krūtinėlės;
- ½ svogūno galvutės;
- 6 kiaušinių;
- svogūnų laiškų, pabarstymui.
Gaminimas:
1. Svogūną susmulkinkite. Supilkite į prikaistuvį vandenį, soją, cukrų ir svogūnus. Kelias minutes pakepinkite maišydami ir sudėkite kąsneliais supjaustytą vištieną. Pakaitinkite, kol vištiena bus tinkama valgymui.
2. Kiaušinius išplakite ir užpilkite vištieną. Pamaišykite ir kepkite pakratydami prikaistuvį ant mažesnės kaitros, kad masė neprisviltų! Kai „omletas“ taps purus (gali būti ir minkštesnis), patiekdami lėkštėse dėkite jį ant šiltų ryžių ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.