Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys

Japoniški maisto gamybos ypatumai dažnai kelia nuostabą. Nekalbu apie tobulus šviežios žalios žuvies patiekalus. Ypatinga fantazija pasireiškia ką nors kepant. Pavyzdžiui, Hirošimos okonomijakis. Šis žodis išvertus turi maždaug tokią prasmę – kepu, kas patinka arba ką noriu, tą kepu. Išeina toks sluoksniuotas omletas su visokiais priedais.
Vytaras Radzevičius ir jo ruoštas patiekalas
Vytaras Radzevičius ir jo ruoštas patiekalas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šis patiekalas – ne okonomijakis, bet irgi originalaus skonio. Ir gaminant reikalauja didelio dėmesio, nes lengvai gali prisvilti. Tad būkite atidūs.

3–4 valgytojams reikės:

  • 3 puodelių virtų šiltų ryžių;
  • 5 šaukštų vandens;
  • 2 šaukštų sojos padažo;
  • 1 ½ šaukšto cukraus;
  • 200 g vištienos krūtinėlės;
  • ½ svogūno galvutės;
  • 6 kiaušinių;
  • svogūnų laiškų, pabarstymui.

Gaminimas:

1. Svogūną susmulkinkite. Supilkite į prikaistuvį vandenį, soją, cukrų ir svogūnus. Kelias minutes pakepinkite maišydami ir sudėkite kąsneliais supjaustytą vištieną. Pakaitinkite, kol vištiena bus tinkama valgymui.

2. Kiaušinius išplakite ir užpilkite vištieną. Pamaišykite ir kepkite pakratydami prikaistuvį ant mažesnės kaitros, kad masė neprisviltų! Kai „omletas“ taps purus (gali būti ir minkštesnis), patiekdami lėkštėse dėkite jį ant šiltų ryžių ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis