Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: rudeninė bulvių tarkė

Tarkė – senas geras primirštas patiekalas. Sotus, neįmantrus, paprastai pagaminamas, tinkantis atvėsus orams, kai bulviakasis prieš kelias savaites baigtas ir gamta ruošiasi žiemos miegui. Lietuvoje dažniausiai valgytas vakarienei. Turbūt tai nėra sveikuoliškas patiekalas, bet juk kartais taip norisi ko nors stipresnio.
Vytaras Radzevičius ir gamintas patiekalas
Vytaras Radzevičius ir gamintas patiekalas / Vidmanto Balkūno / 15min, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarkės receptų yra ne vienas, dažnai jie vienas nuo kito skiriasi. Išbandžiau kelis būdus (pilti tarkius į verdantį pieną ar atvirkščiai - užpilti tarkius pienu ir užvirinti) ir išsirinkau, mano galva, skanesnį variantą.

Jeigu yra galimybė, verta pabandyti tokią košę pagaminti pašovus į duonkepę ar orkaitę moliniame inde.

3-4 valgytojams reikės:

  • 3-4 bulvių;
  • 0,5 litro pieno;
  • druskos pagal skonį;
  • lašinių spirgams.

Gaminimas:

1. Bulves sutarkuokite ir sudėkite į puodą. Užpilkite pienu, kad apsemtų tarkius. Įdėkite druskos. Nuolatos maišydami užvirinkite.

2. Maišydami virkite apie 10 minučių. Ar košė išvirusi, geriausiai nustatyti ragaujant – tarkiai neturi girgždėti tarp dantų. Jei košė labai tirštėja – vis šliūkštelėkit pieno.

3. Lašinius smulkiai supjaustykite ir paspirginkite.

4. Košę patiekite dubenėlyje užpylę spirgais. Bet nemaišykite.

Verdant košę taip pat galima pagardinti peletrūnais. Spirgus taip pat galima pakeisti tirpdytu sviestu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Bulvių tarkė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Bulvių tarkė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis