Tarkės receptų yra ne vienas, dažnai jie vienas nuo kito skiriasi. Išbandžiau kelis būdus (pilti tarkius į verdantį pieną ar atvirkščiai - užpilti tarkius pienu ir užvirinti) ir išsirinkau, mano galva, skanesnį variantą.
Jeigu yra galimybė, verta pabandyti tokią košę pagaminti pašovus į duonkepę ar orkaitę moliniame inde.
3-4 valgytojams reikės:
- 3-4 bulvių;
- 0,5 litro pieno;
- druskos pagal skonį;
- lašinių spirgams.
Gaminimas:
1. Bulves sutarkuokite ir sudėkite į puodą. Užpilkite pienu, kad apsemtų tarkius. Įdėkite druskos. Nuolatos maišydami užvirinkite.
2. Maišydami virkite apie 10 minučių. Ar košė išvirusi, geriausiai nustatyti ragaujant – tarkiai neturi girgždėti tarp dantų. Jei košė labai tirštėja – vis šliūkštelėkit pieno.
3. Lašinius smulkiai supjaustykite ir paspirginkite.
4. Košę patiekite dubenėlyje užpylę spirgais. Bet nemaišykite.
Verdant košę taip pat galima pagardinti peletrūnais. Spirgus taip pat galima pakeisti tirpdytu sviestu.