Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: Sakartvelo patiekalas „škmeruli“

Siunčiu patiekalo receptą tiesiai iš Sakartvelo. Mėnesį klaidžiojęs už Kaukazo ir tikėjęsis suliesėti, galų gale supratau, kad šiose vietose tai yra misija neįmanoma. Kad ir kiek išsisukinėtum, galų gale atsidursi prie daugiaaukščio vaišingų kartvelų stalo ir keldamas ragą nejučiomis būsi pavalgydintas taip, kad pasilenkti ir užsirišti bato raištelį bus didelis išbandymas.
Vytaras Radzevičius ir Sakartvelo patiekalas „škmeruli“
Vytaras Radzevičius ir Sakartvelo patiekalas „škmeruli“ / Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vienas iš man itin patikusių valgių – škmeruli. Tai vištienos patiekalas, kilęs iš Škmeri kaimo (dėl to taip ir vadinamas), esančio Račos srityje Vakarų Sakartvele. Pagaminti nesudėtinga, daug ingredientų nereikia.

2 valgytojams reikės:

  • 1 viščiuko;
  • 0,5 l pieno;
  • 1 česnako galvutės;
  • 1–2 šaukštų sviesto;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Viščiuką sukapokite maždaug tokio dydžio dalimis, kaip matote nuotraukoje. Įtrinkite druska ir pipirais, pakepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol gabalėliai gražiai apskrus.

2. Vištienos gabalėlius sudėkite į orkaitei tinkamą indą taip, kad jie gultų dviem eilėmis ir būtų „susispaudę“.

3. Sutrinkite česnaką ir pakepinkite jį kitame inde ant sviesto, užpilkite ir užvirinkite pieną, įberkite druskos, supilkite po vištienos kepimo likusius riebalus. Užpilkite pieną ant vištienos ir pavirkite 5–10 minučių.

4. Valgomas su žalumynais ir daržovėmis.

Autoriaus nuotr. /Sakartvelo patiekalas „škmeruli“
Autoriaus nuotr. /Sakartvelo patiekalas „škmeruli“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų