Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: velniška vištiena iš Šri Lankos

Filmuojant „Pasaulio puodus“ Šri Lankoje susipažinau su virtuvės šefu, kurio gyvenimas ir veikla verti atskiros istorijos. Dr. Publis Silva, 85 metų profesionalas, 63 metus dirbantis toje pačioje darbovietėje – „Mount Lavinia“ viešbučio restorane.
Vytaras Radzevičius ir jo ruoštas patiekalas
Vytaras Radzevičius ir jo ruoštas patiekalas / Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Išleidęs 23 gastronomijos knygas, puoselėjantis Šri Lankos virtuvės tradicijas ir pats besilaikantis ypatingo gyvenimo būdo – keliasi 2 valandą nakties, atlieka budistines apeigas, 6 valandą ryto jau būna darbe, išgeria stiklinę šilto vandens ir pusryčiams suvalgo vaisių, pietums – kelis šaukštus ryžių, vakarienei prisivalgo iki soties. 10 valandą vakaro šefas jau sapnuoja pirmą sapną. Alkoholio išgeria tik tada, kai supyksta ant savęs ar suklysta ką nors gamindamas.

Šefo gyvenimo istorija – kaip indiškame filme. Kilęs iš vargingos šeimos, dirbti „Mount Lavinia“ restorane pradėjo kūriku, o toliau po truputį kilo iki pagrindinio šefo pareigų. Iki geriausio Šri Lankos šefo. Jis man ir parodė šį vištienos kario receptą, kurio pavadinimas – velniška vištiena – reiškia aštrumą.

Autoriaus nuotr. /Velniška vištiena iš Šri Lankos
Autoriaus nuotr. /Velniška vištiena iš Šri Lankos

Patarimas – gaminant karį geriausia viską pasidėti šalia viryklės, sudėliojus į lėkštutes, ingredientus jau supjausčius ir nustačius kiekius. Tada beliks viską laiku sumesti į keptuvę.

Šiuo receptu „Pasaulio puodai“ atsisveikina su portalu 15min.lt

Dedu dangtį, linkiu skanių dalykų ir dėkoju, kad sekėte šią rubriką!

5 valgytojams reikės:

  • 250 g vištienos filė;
  • 40 g kubeliais pjaustyto saldaus ankštinio pipiro;
  • 40 g riekelėmis pjaustyto svogūno;
  • 1 šaukštelio smulkinto česnako;
  • 40 g ketvirčiais supjaustyto pomidoro;
  • 30 g riekelėmis supjaustyto poro baltosios dalies;
  • 1 įstrižai supjaustyto čili pipiro;
  • 2–4 šaukštų kokosų aliejaus;
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių;
  • 1 šaukštelio smulkinto imbiero;
  • ½ šaukštelio ciberžolės miltelių;
  • ¼ šaukštelio cinamono miltelių;
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumaišykite su ciberžole, druska bei patroškinkite apie 5 minutes ant šaukšto aliejaus nedideliame puode.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, apkepkite svogūnus su cinamonu iki rudumo.

3. Sudėkite į keptuvę imbierą, česnaką, juoduosius pipirus, vištieną ir gerai išmaišykite.

4. Sudėkite porus, čili, pomidorus ir patroškinkite ant mažos kaitros pamaišydami apie 5 minutes.

5. Patiekite su virtais ryžiais.

Jeigu bijote aštrumo – dėkite mažiau čili ir juodųjų pipirų. Beje, Šri Lankoje šis patiekalas valgomas be įrankių, pirštais dedant žiupsnelius į burną.

Gero apetito!

Autoriaus nuotr. /Velniška vištiena iš Šri Lankos
Autoriaus nuotr. /Velniška vištiena iš Šri Lankos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos