Lotynų kalboje mālum (obuolys) ir mălum (blogis) dažniausiai rašomas tiesiog malum. Susigaudyk, ar ten obuolys, ar blogis.
Aišku bent jau tai, kad Niutonui ant galvos nukrito obuolys, Steve‘o Jobso bendrovė ir „The Beatles“ įrašų studija vadinasi ir vadinosi „Apple“ – obuolys angliškai. Aišku ir tai, kad pagal senovinį receptą, kurį sužinojau iš žmonos močiutės, paruoštas patiekalas yra puikaus skonio ir ypač naudingas rudenį, kai netrūksta obuolių.
Geriausiai jam tinka antaniniai obuoliai. Gali būti ir kitokie, bet geriau – rūgštesni.
Gaminame:
1. Obuolius nuplauti, gražiai nupjauti viršutinę dalį, išskobti vidų.
2. Paruošti vištienos krūtinėlę: vištieną sumalti, įdėti druskos, pipirų, įpjaustyti šviežių petražolės lapelių, įpilti kelis šaukštus grietinėlės, viską gerai išmaišyti.
3. Įdaru prikimšti obuolius, uždėti obuolio kepurėlę, kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min. arba tol, kol obuolių odelė pradės trūkinėti.
Skanu ir šalti.