Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: vištos krūtinėlių kepsniai

Šį receptą radau Kanadoje. Šalyje, kurioje persipynė viso pasaulio kulinarinės tradicijos, o nacionaliniu patiekalu, turbūt, gali vadinti tik klevų sirupą. Buvęs Kanados premjeras Joe Clarkas yra taikliai pasakęs: „Kanada turi virtuvę iš virtuvių. Ne vieną troškinį, bet švedišką stalą (originale – smorgasbord)“.
Vytaras Radzevičius ir jo ruošti Vištos kepsniai
Vytaras Radzevičius ir jo ruošti Vištos kepsniai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip ir dera kaimynams, amerikiečiai ir kanadiečiai šaiposi vieni iš kitų kulinarinių tradicijų. Su kuo teko kalbėtis abiejose pusėse, moterys ir vyrai juokais ar rimtai teigia, kad „anų tai maistas siaubingas, o mūsų – geras“. Nors kalba dažniausiai sukdavosi apie greitąjį maistą ir, mano galva, jis abiejose pusėse buvo siaubingas. Bet mėsainiai, iškepti ne tinkliniuose restoranuose – nuostabūs. Kanadoje įsiminė mažame restoranėlyje Vankuverio saloje ragautas mėsainis su lašiša. Turi tas natūralus laukinės lašišos skonis stiprumo.

Siūlomo patiekalo receptas itin paprastas. Pasigaminsite pietus ar vakarienę per pusvalandį. Tinka ir nelauktiems svečiams. Beje, jį sėkmingai galima ruošti ir ant kepsninės žarijų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vištos krūtinėlių kepsniai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vištos krūtinėlių kepsniai

4 valgytojams reikės:

kepsniams:

  • 2-3 vištos krūtinėlių (pagal dydį);
  • 2 stiklinių vyšninių pomidorų;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir džiovintų aitriųjų pipirų pagal skonį;
  • ½ stiklinės tarkuoto Parmezano sūrio;
  • šviežio baziliko;
  • 2 mocarelos sūrio galvučių.

salotoms:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto baltojo vyno acto;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 8 stiklinių gražgarstės salotų;
  • ¼ stiklinės tarkuoti Parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Krūtinėles padėkite ant pjaustymo lentelės, laikydami peilį lygiagrečiai ašmenims lentelei ir kita ranka lengvai prispaudę krūtinėlę iš viršaus perpjaukite mėsą į dvi dalis. Perpjautas krūtinėles „išmasažuokite“ su pusantro šaukšto aliejaus ir druska. Atidėkite į šoną.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Supjaustykite pomidorus per pusę, sutraiškykite česnakus ir sumaišykite dubenyje su druska, pusantro šaukšto aliejaus bei aitriaisiais pipirais pagal skonį.

4. Patieskite 2 aliuminio folijos lakštus (40 x 40 cm).

5. Sudėkite pomidorų mišinį ant folijos lakštų, užlenkdami priešingus kampus suformuokite krepšelius (kad liktų erdvės garams) ir pašaukite į orkaitę maždaug 5 minutėm, kol pomidorai suminkštės.

6. Apkepkite ant storadugnės keptuvės ar grilio abi vištienos pjausnių puses.

7. Mocarelos sūrį supjaustykite griežinėliais.

8. Ant kiekvieno vištienos gabalėlio užberkite parmezano sūrio, uždėkite du tris baziliko lapelius ir kelis griežinėlius mocarelos sūrio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie penkias minutes, kol krūtinėles viduje nebeliks rožinės spalvos.

9. Dideliame dubenyje sumaišykite gražgarstės salotas, aliejų, actą, parmezaną ir druską su pipirais.

10. Patiekite kepsnius ant mocarelos sūrio uždėję pomidorus, o šalia - salotas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vištos krūtinėlių kepsniai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vištos krūtinėlių kepsniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų