Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: vokiškas troškinys „Pichelsteiner“

Dar jis vadinamas Bismarko troškiniu, nes pasakojama, kad Otto von Bismarckas, Prūsijos ir Vokietijos XIX a. politikas, ypač pamėgo šį patiekalą, kai ilsėjosi Bavarijos kurorte Bad Kisingene. Šio troškinio garbei Rėgeno mieste Bavarijoje vyksta šventė su naktiniais plaukiojimais valtelėmis Rėgeno upėje, karnavaline eisena, muge ir fejerverkais. Šventė vadinama „Pichelsteiner Fest“ ir vyksta nuo 1874 metų. Yra ką švęsti, nes kvapnus, sultingas ir gardus troškinys vilioja iš tolo.
Vytaras Radzevičius ir jo gamintas vokiškas troškinys
Vytaras Radzevičius ir jo gamintas vokiškas troškinys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Troškinys pagaminamas itin paprastai, o pagrindinė jo ypatybė – jame naudojamos trys mėsos rūšys. Dažniausiai jautiena, kiauliena ir aviena. Bet, kadangi yra nemėgstančių avienos skonio, ją galima pakeisti vištiena arba veršiena.

4–6 valgantiesiems reikės:

  • 600 g trijų mėsos rūšių – jautienos, kiaulienos, avienos (vietoj avienos tinka vištiena arba veršiena);
  • 2 svogūno galvutės;
  • 750 g bulvių;
  • 200 g saliero šaknies;
  • 1 morka;
  • 1 poras;
  • 100 g petražolių;
  • druskos ir paprikos miltelių, pagal skonį;
  • 1–1,5 l vandens.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vokiškas troškinys Pichelsteiner
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vokiškas troškinys Pichelsteiner

Gaminimas:

1. Mėsą supjaustykite gabalėliais (kaip guliašui). Smulkiai supjaustykite svogūnus. Bulves ir saliero šaknį supjaustykite kubeliais, morką ir salierą – griežinėliais.

2. Sudėkite į puodą mėsą ir ant viršaus – visas daržoves. Užpilkite vandeniu tiek, kad šiek tiek semtų viršutinį sluoksnį.

3. Pasūdykite ir sudėkite papriką. Virkite uždengę ant silpno karščio apie pusantros valandos.

4. Baigus troškinti apibarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vokiškas troškinys Pichelsteiner
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vokiškas troškinys Pichelsteiner

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais