Troškinys pagaminamas itin paprastai, o pagrindinė jo ypatybė – jame naudojamos trys mėsos rūšys. Dažniausiai jautiena, kiauliena ir aviena. Bet, kadangi yra nemėgstančių avienos skonio, ją galima pakeisti vištiena arba veršiena.
4–6 valgantiesiems reikės:
- 600 g trijų mėsos rūšių – jautienos, kiaulienos, avienos (vietoj avienos tinka vištiena arba veršiena);
- 2 svogūno galvutės;
- 750 g bulvių;
- 200 g saliero šaknies;
- 1 morka;
- 1 poras;
- 100 g petražolių;
- druskos ir paprikos miltelių, pagal skonį;
- 1–1,5 l vandens.
Gaminimas:
1. Mėsą supjaustykite gabalėliais (kaip guliašui). Smulkiai supjaustykite svogūnus. Bulves ir saliero šaknį supjaustykite kubeliais, morką ir salierą – griežinėliais.
2. Sudėkite į puodą mėsą ir ant viršaus – visas daržoves. Užpilkite vandeniu tiek, kad šiek tiek semtų viršutinį sluoksnį.
3. Pasūdykite ir sudėkite papriką. Virkite uždengę ant silpno karščio apie pusantros valandos.
4. Baigus troškinti apibarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis.