„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai”: vyšnių keksas su keliais patarimais

Keli patarimai gaminant keksą. Tinka ir kitiems konditerijos gaminiams.
Vytaras Radzevičius ir jo keptas vyšnių keksas
Vytaras Radzevičius ir jo keptas vyšnių keksas / Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
  • Kad ir kaip keistai atrodytų reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.
  • Prieš gaminant receptą rekomenduotiną perskaityti iki pabaigos. Tada gaminti. Kaip navigacijos sistemose. Suvedus siekiamą vietą, rekomenduotiną peržiūrėti visą maršrutą, o tada sekti kelią stambiu planu. Kad nebūtų netikėtų keliukų į to paties pavadinimo kaimą.
  • Patartina visus produktus turėti vietoje, o nelėkti į parduotuvę, jei susigriebėt, kad kažko trūksta, kai gamyba jau įpusėjusi. Kaip einant į pasimatymą. Gėles perki prieš tai, o nesakai susitikęs, kad tuoj grįši.
  • Temperatūros režimas ir tikslumas yra svarbus. Juk tokią žiemą neisi su avikailio kailiniais skinti sausio žibučių į mišką. Geriau apsirengti pagal termometrą.

Keksui reikės:

  • 600 g vyšnių (šviežių arba šaldytų);
  • 280 g kvietinių miltų;
  • 160 g cukraus;
  • 160 ml pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 ml aliejaus;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

1. Dubenyje šakute ar konditerine šluotele lengvai išplakti kiaušinius, supilti pieną, aliejų ir sumaišyti iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Atsidėkite porą šaukštų šio mišinio į šoną ir juo apibarstykite vyšnias, kad jos visos aplipusios miltais. Jeigu naudojate šaldytas vyšnias, jų neatitirpinkite – naudokite tiesiai iš kameros. Jeigu šviežias – nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus.

2. Sausus produktus berkite į kiaušinių masę, gerai išmaišykite, tuomet atsargiai įmaišykite miltuose apvoliotas vyšnias.

3. Tešlą pilkite į riebalais pateptą kekso formą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių arba tol, kol į keksą įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.

Autoriaus nuotr. /Vyšnių keksas
Autoriaus nuotr. /Vyšnių keksas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs