Skonio reikalas. Aš, pavyzdžiui, nededu bulvių į žuvienę, nes paties geriausio žuvies sultinio skonį iškraipo. Bet tai irgi neparašyta ant akmens. Tad kol vyksta aršūs vietiniai ginčai dėl žuvienės skonio ir gamybos būdų, siūlau pasigaminti žuvies sriubą iš užjūrio. Kaip charčio. Ypatingą poskonį šiai sriubai suteikia graikiniai riešutai.
Ingredientai:
- 800 g žuvies filė;
- 100 g graikinių riešutų;
- 150 g ryžių;
- 1 svogūno galva;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai pomidorų tyrės;
- aliejaus, kepimui;
- sviesto, patiekimui;
- lauro lapų, druskos, juodųjų pipirų žirneliais, žalumynų – pagal skonį.
Gaminimas:
1. Žuvį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens, įdėkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite apie pusvalandį nugriebdami putas.
2. Tuo tarpu susmulkinkite svogūną ir apkepkite ant aliejaus iki aukso spalvos. Įdėkite į svogūnus pomidorų tyrę ir praplautus ryžius. Sumaišykite ir įpilkite žuvies sultinio. Patroškinkite apie 10 minučių, jei reikia – papildykite žuvies sultiniu. Troškinį sudėkite į žuvies sultinį ir virkite toliau ant mažos ugnies.
3. Graikinius riešutus sutrinkite iki nedidelių gabalėlių ir pakepinkite sausoje keptuvėje ir sudėkite į žuvienę. Česnaką sutrinkite, žalumynus smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į žuvienę. Pavirkite apie 10 minučių, įdėkite druskos pagal skonį.
4. Žuvienę patiekite lėkštėse įdėdami po šaukštą sviesto.
Gero apetito!