Savo receptą V.Radzevičius pristatė „AUGA group“ renginyje, kur buvo pristatyta Lietuvoje užaugintų tvaresnių ekologiškų produktų linija.
Svečiams išklausius pristatymą ir pasigėrėjus menininkės Jolitos Vaitkutės instaliacija „Karvė be dėmės“, atėjo metas ragauti varškėčių. Jų nesunkiai išsikeps kiekvienas, nes receptas paprastas. Galbūt šie varškėčiai jūsų namuose net nukonkuruos tradicinius, o gal kartais kepsite vienokius, kitąsyk – kitokius.
Beje, minėtasis menininkės J.Vaitkutės darbas iki gegužės 15 dienos bus eksponuojamas „ISM vadybos ir ekonomikos universitete“ (Gedimino pr. 7) Vilniuje.
Išbandykite Vytaro Radzevičiaus sukurtą varškėčių receptą:
Ingredientai (3 porcijoms):
- 1 stiklinė 3,5 proc. riebumo pieno;
- 10 kupinų šaukštų greitai paruošiamų, viso grūdo dalių avižinių dribsnių;
- 180 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 1 šaukštelis cinamono;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. Pieną užpilkite ant greitųjų avižinių dribsnių ir palikite pabrinkti 10-15 min.
2. Varškę ištrinkite dubenyje su kiaušiniais, druska ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
3. Suberkite į varškę cinamoną ir išbrinkusius avižinius dribsnius.
4. Jei masė išėjo gana skysta, varškėčius formuokite keptuvėje it blynelius, o jei ji tiršta, tuomet tankomis formuokite rutuliukus, o po to suplokite iki blynelių ir dėkite į keptuvę.
5. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
6. Valgykite su grietine, uogiene arba trintomis braškėmis.