Ingredientai:
- 6-8 valgytojams;
- 1 žąsies;
- 3 svogūnų;
- 1 morkos;
- Saujelės petražolių lapų;
- Keleto lauro lapelių;
- Keleto žirnelių kvapiųjų pipirų;
- Maltų Juodųjų pipirų, druskos;
- Raugintų kopūstų tiek, kad jais užsipildytų žąsies vidus.
Gaminimas:
1. Vieną svogūną ir petražolės lapus smulkiai supjaustykite. Druską ir svogūnus sumaišykite dubenėlyje, sudėkite svogūną ir petražoles. Žąsį iš išorės ir vidaus įtrinkite šiuo mišinius ir palikite pastovėti per naktį.
2. Dar vieną svogūną taip pat smulkiai supjaustykite, sudėkite į kopūstus, išmaišykite, sudėkite lauro lapelius, kvapiųjų pipirų žirnelius. Kopūstais prikimškite žąsies vidų, kad neišsiskirtų, susmeikite smeigtukais.
Svogūną ūgą ir morką supjaustykite žiedeliais. Išklokite jais keptuvo dugną, įpilkite vandens, kad apsemtų dalį žąsies. Jei kepate žąsį kepimo maiše, morkas ir svogūnus taip pat dėkite juos po žąsimi.
Mes žąsį kepame įkaitintoje krosnyje. Tada skaičiuojame taip: kiek kilogramų sveria žąsis, tiek laiko ji kepa. Žąsį apsukite folija, šaukite į iki 200 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite valandą, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, atidarykite foliją ir kiškite atgal į orkaitę. Kepkite dar pusvalandį žemesnėje, maždaug 160 laipsnių temperatūroje.
Valgykite žąsį karštą su viduje ištroškintais kopūstais. Skanu bruknių uogienė ir kepti obuoliai.
Skanaus!