Vilniuje
Vasaros sinonimas galėtų būti ledai ir ne tik mažiesiems. Juk „Valentino“, tiekiantis šviežius, itališkus naminius ledus turi tikrą skonių įvairovę. Ne tik daugumos mėgiamus vanilės, kramtomosios gumos, karamelinius, „Mars“, „Snickers“ ar „Raffaello“ skonius, bet ir gurmaniškus derinius, tokius kaip jogurtiniai ledai su apelsinų cukatais ar „Mocha“.
Taip pat labai svarbu paminėti, jog jie turi itin didelę veganiškų ledų asortimentą ir netgi ledų tortus!
Kultinė vieta ne tik Klaipėdoje, bet ir Vilniuje. Kai norisi klasikinių, o gal net naminių skonių – tradiciniai kepsniai ir, žinoma, legendiniai, firminiai „Senamiesčio piršteliai“ (kur karštas lydytas sūris, gardžiai apskrudintas džiūvėsėliuose) yra itin geras pasirinkimas.
Kai norisi pusryčių (ir nebūtinai ryte): „Kavos era“ yra vieni iš tų, kurie įvedė tradiciją valgyti pusryčių patiekalus visą dieną. Itin didelė pusryčių patiekalų pasiūla ir išdribti skoniai – kiaušinienės, omletai, salotos, suvožtinai, glotnučiai ir kiti patiekalai. Galima užsakyti net ir šviežiai spaustų sulčių, tad tai itin sveikas pasirinkimas.
BBQ patiekalai ir geras užkandžių pasirinkimas. Įdomu, kad keptą mėsą galima užsakyti pagal svorį. Vištienos sparnelių ar BBQ viščiuko juk nebūna per daug.
Kaune
Prieinami ne tik Vilniuje, bet ir Kaune.
„iLunch“
Kai norisi tiesiog greitų, paprastų, bet skanių pietų už priimtiną kainą – tokia šios vietos filosofija. Pietų menu keičiamas, bet visuomet susideda iš kelių opcijų.
Šokoladinė svajonė desertų mėgėjams ir ne tik. Crêpe blyneliai yra dangiško skonio (kurie, beje, gali būti ir nesaldūs, kaip, pavyzdžiui, su jautienos išpjova ar vištiena), taip pat kaip ir belgiški vafliai.
Šefas siūlo ir daugybę kitokių patiekalų – beigeliai, kiaušininės, omletai, salotos, brušketa, užkandžiai ir, žinoma, tortai, šokoladiniai saldumynai ir netgi kavos pupelės.
Klaipėdoje
Tradiciniai japonų patiekalai ir jau artimais mums tapę sushi skoniai. Sushiai ir įvairiausi jų rinkiniai, tradiciniais užkandžiai (kaip „spring rolls“, japoniški koldūnai ar keptos krevetės). „WOK“ pasiūla itin gera: galima rinktis keptų ryžių, kiaušininių, UDON ar ryžių makaronų su įvairiausiais priedais.
Laisvalaikio leidimo vieta, iš kurios maistas gali būti pristatytas jums – įvairiausi mėsainiai ir kiti pamėgti šio baro užkandžiai.
Išskirtiniai itališki skoniai ir tradiciniai patiekalai, tokie kaip Lasagna alla Bolognese, įvairiausi užkandžiai, picos, pastos, įdaryti makaronai, risotto ir kiti patiekalai, nepaliekantys abejingų. O kas sakė, jog Italija toli?
Nesvarbu, koks metų laikas ar kokia diena... Ateina metas, kai norime gero tradicinio kebabo. Nieko ir nepridursi. Kebabai bei užkandžiai.
Tiek naujienų, kad sunku ir išsirinkti, bet pabandyti – verta.
Skanaus!