Restorano pasirinkimas – lyg „Netflix“ žiūrėjimas
„Wolt“ atstovai sutinka, kad restorano vakarienei pasirinkimas iš itin plataus programėlės sąrašo neretai tampa panašus į dilemą sprendžiant, kokį „Netflix“ filmą ar serialą žiūrėti. Juk kartais nutinka taip, kad net vėlyvam vakarui atėjus taip ir nepriimamas konkretus sprendimas.
Atsižvelgdami į tai, geriausių „Wolt“ restoranų apdovanojimų iniciatoriai žada, kad netrukus visa tai pasikeis.
Nuo šiol, bandant apsispręsti, kokio maisto užsisakyti į namus, pasitelkus „Wolt“ programėlėje pateikiamus patarimus bei sudarytus geriausiųjų sąrašus tą bus galima padaryti dar lengviau ir paprasčiau. „Nuolat gaunami programėlės naudotojų atsiliepimai išgrynino vieną mintį – restoranų pasirinkimas toks platus, jog reikia patarimų, kaip išsirinkti. Būtent todėl kompanija inicijuoja apdovanojimus. „Norime sudaryti galimybę visiems palaikyti savo mėgstamas vietas“, – teigia „Wolt“ vadovė Baltijos šalims Liis Ristal.
Padės restoranams tobulėti
Apdovanojimams iš viso buvo nominuota 180 maistą pristatančių restoranų ir kavinių, surinkusių aukščiausius įvertinimus „Wolt“ programėlėje. Tuomet iš nuomonės formuotojų ir maisto entuziastų sudaryta komisija atrinko 90 finalininkų – po 10 restoranų ir kavinių – 9-iose atskirose kategorijose. Dabar Lietuvos gyventojai kviečiami dalyvauti balsavime, kuris lems galutinį geriausiųjų reitingą.
Komisiją sudaro tokie nariai kaip, „Instagram“ nuomonės formuotoja, modelis ir knygos bei tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė, įžymybių fitneso treneris ir Europos čempionas Paulius Ratkevičius, profesionalus virtuvės šefas Ignas Višinskas, nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė ir kiti.
„Pastarąjį dešimtmetį Lietuvoje itin aktyviai formavosi kavinių, restoranų ir barų kultūra – žmonės pamėgo išeiti valgyti ne namuose, bendrauti, leisti laiką, pasisemti patirčių. Prieš porą metų prasidėjusi pandemija šią tradiciją gerokai sujaukė, bet dauguma miestiečių išlaikė ryšį su savo mėgstamomis vietomis – tiesiog ėmė naudotis kurjerių paslaugomis ir pamėgtus patiekalus valgyti namuose. Be to, maisto pristatymas į namus praplėtė virtuvių ir patiekalų įvairovę, kuri pasiekiama vos kelių mygtukų paspaudimu. Šiuo metu matome sparčiai išplitusį valgymo kultūros virsmą Lietuvoje ir norisi jį dar labiau patyrinėti. Tikiuosi, kad visi aktyviai įsitrauks į rinkimus, o maisto gamintojai sieks dar labiau tobulėti ir klientams siūlys vis daugiau kokybiškų ir patrauklių patiekalų“, – sako virtuvės šefas Ignas Višinskas, rinkimų komisijos narys.
Besitęsianti tradicija
„Wolt“ tikisi, kad restoranų apdovanojimuose bus geriausiai suderintos žinios apie maisto vietas: būtent todėl restoranai renkami derinant maisto ekspertų ir nuomonės formuotojų pozicijas, o galutinį balsą turės visi šalies gyventojai.
„Wolt“ atstovai viliasi, kad šie apdovanojimai taps gražia tradicija. „Mūsų idėja – sukurti tokią kampanijos koncepciją, kuri tęstųsi kasmet ir taptų kokybišku įrankiu, padedančiu atrasti geriausią maistą šalyje“, – sako Liis Ristal, „Wolt“ vadovė Baltijos šalims.
Geriausių maisto pristatymo restoranų ir kavinių rinkimų finalinis etapas prasidėjo gruodžio 1 dieną. Dėl geriausiojo titulo kiekvienoje iš kategorijų varžosi komisijos jau atrinkti restoranai iš „Wolt“ platformos. Už juos specialioje „Wolt Awards“ svetainėje galima balsuoti iki gruodžio 31 dienos. Geriausiųjų TOP3 visose 9 kategorijose bus paskelbti kitų metų sausio 5 dieną.
Balsuoti galima vieną kartą per 24 valandas, o maksimalus galimas balsų skaičius – 31 balsas kiekvienoje iš devynių kategorijų. Balsavimo metu už kiekvieną restoraną surinktų balsų skaičius rodomas kaip procentinė visų balsų dalis.