Ingredientai:
- 1 kg vientisas lašišos filė gabalas (be odelės, jei kepsit orkaitėje, su odele, jei grilyje);
- keli svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti.
marinatui:
- 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 1 arbat. šaukšt. smulkiai sutarkuoto šviežio imbiero;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- didelis žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina);
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 valg. šaukšt. Sriracha padažo.
Gaminimas:
1. Dubenėlyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus.
2. Dėkite lašišos filė į erdvų indą odele į apačią, tada užpilkite marinatą ir paskirstykite, kad būtų aptepta visa žuvis. Pridenkite kepimo indą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, o galima ir pernakt.
3. Jei kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 190 °C. Nudenkite plėvelę nuo kepimo indo ir dėkite kepti. Kepimo laikas priklausys nuo filė storio ir įvairuos nuo 15 iki 25 min.
4. Jei kepsite grilyje, įkaitinkite jį iki reikiamos temperatūros, o tada dėkite lašišą ant grotelių odele žemyn. Apversti ar kaip nors kitaip jos judinti nereikia. Tiesiog uždenkite grilio dangtį ir kepkite nuo 12 iki 15 min.
5. Iškepusią lašišą pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir tiekite su virtais ryžiais ar žiedinio kopūsto „ryžiais“, taip pat ypač tinka garuose virti brokoliai ar žiediniai kopūstai.