Ypatingas kiaulienos šašlykas: visi nuopelnai – netikėtam jo marinatui

Nors šašlykai, atrodytų, paprastas grilio patiekalas, jų receptų tiek, jog kiekvieną vasaros savaitgalį drąsiai galima išbandyti vis naują. Populiariausia mėsa, kuria veriame ant iešmų – kiauliena, o šįsyk ją marinuosime su keliais netikėtais priedais. Jų visuma padės sukurti ypač skanų rezultatą. Metas išbandyti!
Kiaulienos šašlykas
Kiaulienos šašlykas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės;
  • 0,5 valg. šaukšt. garstyčių;
  • žiupsnis grūstų ar stambiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 nedidelio greipfruto arba 1 apelsino išspaustos sultys.

Gaminimas:

1. Mėsą supjaustykit panašaus dydžio gabaliukais ir suberkite į dubenį.

2. Atskirame dubenėlyje sumaišykite visus likusius ingredientus, o tada užpilkite ant mėsos ir gerai ją apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų. Dėkite į šaldytuvą ir marinuokite mažiausiai porą valandų, ilgiausia – pernakt.

3. Kai susiruošite kepti, iki reikiamos kaitros įkaitinkite grilį. Ant iešmų verkite mėsos gabaliukus, ypač tinka pakaitomis raudonos saldžiosios paprikos, ananaso ir raudonojo svogūno gabalėliai.

4. Vartydami kepkite, kol mėsa gražiai apskrus, o vidus bus iškepęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų