Ingredientai:
- 1 triušis, padalintas į 7–8 dalis;
- 4 svogūnai, paprasti arba šalotiniai;
- 4 morkos;
- 2 galvos česnako;
- rupios jūros druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 50 g sviesto;
- 2–3 valg. šaukšt. švelnaus skonio medaus;
- 1 stiklinė baltojo vyno;
- 1 stiklinė vištienos arba daržovių sultinio;
- 3 lauro lapai;
- keli šalavijo lapeliai;
- 2 citrinos.
Gaminimas:
1. Neluptus svogūnus perpjaukite pusiau. Morkas nuskuskite ir stambiai supjaustykite. Česnakus apvalykite ir neluptus perlaužkite į 2 dalis.
2. Triušieną įtrinkite druska ir pipirais, o tada keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi apkepinkite, kol gražiai paruduos. Išimkite ir sudėkite į orkaitėje tinkamą kepti kepimo indą.
3. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite morkas ir svogūnus. Tuomet sudėkite medų, supilkite vyną, sultinį ir išmaišykite. Pasūdykite, o tada perpilkite skystį su daržovėmis į kepimo indą su triušiena.
4. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą. Įpusėjus kepimui sudėkite česnakus, į 4 dalis perpjautas citrinas ir laurus bei šalavijus.
5. Išjungę orkaitę patiekalą dar keliolika minučių palaikykite joje, o tada galite patiekti. Jei norisi garnyro, tiks ir atskirai keptos bulvės, ir virti ryžiai, ir prancūziško batono riekės.