Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypatingas patiekalas: triušienos ragu su morkomis ir medumi

Triušiena – tokia mėsa, kurios daugelis skanauja ne taip ir dažnai. Ji ir kiek retesnė, ir brangesnė, kai kam kyla klausimų, ką gi iš jos gaminti. O iš tiesų gaminti galima daug ką, o šįkart siūlome neeilinį, savaitgaliui idealiai tinkantį patiekalą, kurio kilmė – Prancūzija.
Triušienos patiekalas
Triušienos patiekalas / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 1 triušis, padalintas į 7–8 dalis;
  • 4 svogūnai, paprasti arba šalotiniai;
  • 4 morkos;
  • 2 galvos česnako;
  • rupios jūros druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 50 g sviesto;
  • 2–3 valg. šaukšt. švelnaus skonio medaus;
  • 1 stiklinė baltojo vyno;
  • 1 stiklinė vištienos arba daržovių sultinio;
  • 3 lauro lapai;
  • keli šalavijo lapeliai;
  • 2 citrinos.

Gaminimas:

1. Neluptus svogūnus perpjaukite pusiau. Morkas nuskuskite ir stambiai supjaustykite. Česnakus apvalykite ir neluptus perlaužkite į 2 dalis.

2. Triušieną įtrinkite druska ir pipirais, o tada keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi apkepinkite, kol gražiai paruduos. Išimkite ir sudėkite į orkaitėje tinkamą kepti kepimo indą.

3. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite morkas ir svogūnus. Tuomet sudėkite medų, supilkite vyną, sultinį ir išmaišykite. Pasūdykite, o tada perpilkite skystį su daržovėmis į kepimo indą su triušiena.

4. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą. Įpusėjus kepimui sudėkite česnakus, į 4 dalis perpjautas citrinas ir laurus bei šalavijus.

5. Išjungę orkaitę patiekalą dar keliolika minučių palaikykite joje, o tada galite patiekti. Jei norisi garnyro, tiks ir atskirai keptos bulvės, ir virti ryžiai, ir prancūziško batono riekės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas