Galima sakyti, jog šis desertas sujungia dviejų tipų skanėstus – morenginius ir biskvitinius, o viską vainikuoja grietinėlės ir braškių sluoksnis, suteikiantis skonio, aromato ir drėgmės.
Nors iš pirmo žvilgsnio gali skambėti sudėtingai, iš tiesų ypatingų įgūdžių skanėstas nepareikalaus. Pagaliau, jei nieko panašaus iki šiol nekepėte, gal tai puiki proga mesti sau iššūkį? Beje, toks pyragas nepadarys gėdos ir šventės proga – svečiai tikrai žers komplimentus!
Ingredientai:
pyragui:
- 3 dideli kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų;
- druskos;
- 300 g cukraus (perpus morengui ir biskvitui);
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar vanilės pastos;
- 85 g sviesto, minkšto;
- 1 mažos citrinos nutarkuota žievelė;
- 170 ml pieno arba neriebios grietinėlės (10 proc. riebumo);
- 200 g miltų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
viršui:
- 500 g braškių, supjaustytų perpus ar griežinėliais (priklausomai nuo dydžio);
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 200 ml plakamosios grietinėlės;
- 2 valg. šaukšt. grietinės ar graikiško jogurto;
- cukraus pudros (pabarstyti);
- šviežių mėtų lapelių (papuošti).