Šis receptas iš nemokamos el. knygelės, kurioje žinoma tinklaraštininkė, sezoninės mitybos šalininkė Renata Ničajienė dalinasi net 12-a kepsnininės patiekalų receptų. Skanėstai šiuo būdu ruošiami ne tik iš mėsos, žuvies, bet ir iš sezoninių daržovių, uogų, vaisių. Parsisiųskite ir jūs!
Ingredientai (4 asm.):
(gaminimo laikas – 60 min. ir marinavimas)
- 8-10 vištienos blauzdelės;
- 1 pakelis prieskonių mišinio vištienai (Renata naudojo Beer Can Chicken);
- 4 šaukštai originalaus BBQ padažo.
patiekti:
- sezoninių daržovių salotų;
- BBQ originalaus padažo.
Gaminimas:
1. Vištienos blauzdeles nuplaukite ir apipjaukite odelę nuo atsikišusio blauzdelės kauliuko, suformuodami taip vadinamas „tulpes“ arba „ledinukus“. Pačius kauliukus apsukite folija, kad kepant neapdegtų.
2. Vištienos blauzdeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite vištienai skirtais prieskoniais, palikite kelioms valandoms, kad įsiskonėtų.
3. Kepsninę paruoškite rūkymui, tarp anglių įmaišykite vaismedžio kaladėlių arba drožlių. Vištienos blauzdeles patogu sukabinti ant specialios tam skirtos kabyklos, jei tokios neturite, sustatykite jas ant grotelių, folija apsuktais kauliukais į viršų. Blauzdeles rūkykite 110 -130 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 65 laipsnius (ją patikrinti galite momentiniu mėsos termometru).
4. Apkepusias blauzdeles aptepkite BBQ padažu ir kepkite dar 10 minučių 150 laipsnių kaitros kepsninėje ant netiesioginės ugnies, kol padažas taps lipnesnis, o vištienos vidinė temperatūra pasieks 75 laipsnius.
5. Iškepusias vištienos blauzdeles pateikite su sezoninių daržovių salotomis ir tuo pačiu BBQ padažu pasidažymui.