Ypatingas R.Ničajienės receptas: parūkyti vištienos blauzdelių „ledinukai“

Žaismingai pavadinti ir vaikų labai mėgstami lipnūs vištienos blauzdelių „ledinukai“ tikrai nepaliks abejingų. Jei mėgstate švelnesnį maistą arba gaminate vaikams, ruoškite juos mažiau aštrius, bet jei norite pasimėgauti tikru aštrių rūkytų blauzdelių skoniu, prieskonių nepagailėkite! Kepsninėje keptoms blauzdelėms dar daugiau aromato suteikia jų glazūravimas BBQ padažu ir vaismedžio dūmas. Taip kepti vištienos blauzdeles galima ištisą sezoną ir patiekti vis su kitomis sezoninėmis daržovėmis. Tai niekada nenusibostantis maistas, kurio norisi dar ir dar!
Parūkyti vištienos blauzdelių „ledinukai“ – vienas iš el. knygos patiekalų
Parūkyti vištienos blauzdelių „ledinukai“ – vienas iš el. knygos patiekalų / Renatos Ničajienės nuotr.

Šis receptas iš nemokamos el. knygelės, kurioje žinoma tinklaraštininkė, sezoninės mitybos šalininkė Renata Ničajienė dalinasi net 12-a kepsnininės patiekalų receptų. Skanėstai šiuo būdu ruošiami ne tik iš mėsos, žuvies, bet ir iš sezoninių daržovių, uogų, vaisių. Parsisiųskite ir jūs!

Eglės Juzumas nuotr. /Renata Ničajienė
Eglės Juzumas nuotr. /Renata Ničajienė

Ingredientai (4 asm.):
(gaminimo laikas – 60 min. ir marinavimas)

  • 8-10 vištienos blauzdelės;
  • 1 pakelis prieskonių mišinio vištienai (Renata naudojo Beer Can Chicken);
  • 4 šaukštai originalaus BBQ padažo.

patiekti:

  • sezoninių daržovių salotų;
  • BBQ originalaus padažo.

Gaminimas:

1. Vištienos blauzdeles nuplaukite ir apipjaukite odelę nuo atsikišusio blauzdelės kauliuko, suformuodami taip vadinamas „tulpes“ arba „ledinukus“. Pačius kauliukus apsukite folija, kad kepant neapdegtų.

2. Vištienos blauzdeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite vištienai skirtais prieskoniais, palikite kelioms valandoms, kad įsiskonėtų.

3. Kepsninę paruoškite rūkymui, tarp anglių įmaišykite vaismedžio kaladėlių arba drožlių. Vištienos blauzdeles patogu sukabinti ant specialios tam skirtos kabyklos, jei tokios neturite, sustatykite jas ant grotelių, folija apsuktais kauliukais į viršų. Blauzdeles rūkykite 110 -130 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 65 laipsnius (ją patikrinti galite momentiniu mėsos termometru).

Renatos Ničajienės nuotr. /Parūkyti vištienos blauzdelių „ledinukai“
Renatos Ničajienės nuotr. /Parūkyti vištienos blauzdelių „ledinukai“

4. Apkepusias blauzdeles aptepkite BBQ padažu ir kepkite dar 10 minučių 150 laipsnių kaitros kepsninėje ant netiesioginės ugnies, kol padažas taps lipnesnis, o vištienos vidinė temperatūra pasieks 75 laipsnius.

Renatos Ničajienės nuotr. /Parūkyti vištienos blauzdelių „ledinukai“
Renatos Ničajienės nuotr. /Parūkyti vištienos blauzdelių „ledinukai“

5. Iškepusias vištienos blauzdeles pateikite su sezoninių daržovių salotomis ir tuo pačiu BBQ padažu pasidažymui.

Renatos Ničajienės nuotr. /Parūkyti vištienos blauzdelių „ledinukai“
Renatos Ničajienės nuotr. /Parūkyti vištienos blauzdelių „ledinukai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis