Ypatingi mamos cukinijų blyneliai

Lengvi, drėgni, sotūs ir švelnūs – tokius blynelius kepdavo mama sekmadienio rytais, norėdama mus tingius išvilioti iš lovos. O kartais lėkštę garuojančių blynelių, aplietų aviečių uogiene ar grietine, atnešdavo tiesiai į patalus. Ech, tie vaikystės rytai ir nerūpestingos „kumeliuko“ dienos.
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai / 123RF.com nuotr.

Blyneliams reikės:

  • 2 st. tarkuotos cukinijos,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • ½ st. miltų,
  • ¼ st. tarkuoto Parmezano,
  • ½ arb. š. kepimo miltelių,
  • ½ arb. š. druskos,
  • aliejaus kepimui.

Jeigu norite nesaldžių blynų, pridėkite:

  • 1 nedidelį svogūną,
  • žiupsnelį smulkintų petražolių,
  • žiupsnelį smulkintų krapų,
  • žiupsnelį raudonėlio.

Gaminimas:

Kiaušinius lengvai išplakite. Sudėkite tarkuotą cukiniją, suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, tarkuotą Parmezaną ir gerai išmaišykite. Jeigu norite nesaldžių, pagardinkite tešlą svogūnu bei žalumynais ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Gardinkite uogiene arba grietine.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk elektrinį dantų šepetėlį sau!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?