Mums reikės:
- sausai brandintos „Norfos“ jautienos,
- baltųjų svogūnų,
- prieskonių mišinio,
- pastarnokų,
- „Piemenėlio Exellent“ sviesto,
- sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
- druskos,
- pipirų.
Į įkaitintą keptuvę pilame truputį alyvuogių aliejaus. Kiek nusausiname išpakuotą sausai brandintą jautieną ir dedame tiesiai į keptuvę. Po kelias minutes apkepame iš vienos ir iš kitos. Kepančią mėsą pabarstome druska ir pipirais, šalia dedame apkepti nuluptus ir išilgai perpjautus pastarnokus.
Likus maždaug minutei laiko iki mėsos apkepimo pabaigos, į keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir viską apibarstome prieskonių – kalendros, ožragės, česnako, kumino, sezamo – mišiniu.
Apkeptą jautieną pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių karščio, ir kepame maždaug 10 minučių.
Kol kepa mėsa, į keptuvę, sumažinę kaitinimą, šalia pastarnokų dedame pusžiedžiais susmulkintų baltųjų svogūnų. Kad svogūnai suminkštėtų ir gražiai apskrustų, į keptuvę galima dar įdėti sviesto.
Iš orkaitės ištrauktam kepsniui leidžiame šiek tiek „pailsėti“, tuo tarpu į keptuvę dedame sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir leidžiame jam ištirpti. Kaip sakė restorano šefas Deivydas Praspaliauskas, tai bus ir garnyras, ir padažas sausai brandintos jautienos kepsniui, o dėsime jį ant mėsos, dailiai papuošdami kvapniais keptais pastarnokais.
Skanaus!