Trejus metus Užupio rajone veikiantis restoranas šių metų Geriausių restoranų rinkimuose užėmė aukštą 7-ąją vietą, jį mielai lanko naujai kuriama lietuviškos virtuvės tradicija besidomintys gurmanai.
Per visus savo gyvavimo metus nemažai patirties, daugybę gražių vaizdų ir istorijų surinkęs restoranas ryžosi išleisti knygą, kuri kviečia didžiuotis Lietuva sėdant prie stalo, apie kilusią idėją pasakojo vienas iš „Sweet Root“ šeimininkų Sigitas Žemaitis.
Ypatinga šios knygos dalimi tapo talentingos fotografės Šarūnės Zurbos nuotraukos – su šia kūrėja restorano komandos nariai į savotiškas „maisto ekspedicijas“ leisdavosi nuo pat „Sweet Root“ gyvavimo pradžios.
Pasididžiavimo Lietuva, mėgavimosi gamta ir vietinėmis gėrybėmis nuotaikos buvo kupinas ir pats knygos pristatymas.
Renginys tapo išskirtiniu tuo, kad visi dalyviai galėjo ne tik pavartyti dar dažais kvepiančią knygą, paragauti restorano komandos paruoštų patiekalų, šviežutėlės giros, bet ir įžengti į knygos puslapius – paglostyti samanas, pauostyti medaus korį, pasigėrėti grybų girliandomis...
Knyga „Proud of Lithuania. A Fairy Tale by Sweet Root“ nėra nei restorano ar šefo biografija, nei receptų rinkinys. Kaip pasakojo jos sumanytojai ir leidėjai, tai pasaka apie Lietuvą, pirmiausia skirta įkvėpti, sužadinti prisiminimus, nukelti į vaikystę, kviečianti prisiminti vietinius ingredientus ir, žinoma, išdrįsti iš jų gaminti.
Oficialus, visiems atviras knygos pristatymas taip pat vyks ir antradienį, rugsėjo 19 dieną, nuo 11 iki 20 val. galerijoje „Rooster“ (Gynėjų g. 14). Visą dieną vyksiančiame renginyje bus galima tarsi gyvai užeiti į knygos puslapius, paliesti, paragauti, išgirsti knygoje aprašomų istorijų.