Jis tiks su daugybe tradicinių šiltojo sezono patiekalų – pomidorų salotomis, kepta paukštiena, žuvimi, mocarelos ar feta sūriais, žinoma, su makaronais, tinka ir kaip sumuštinių padažas, žodžiu, pasigaminus beliks įjungti fantaziją. Išbandykite!
Ingredientai:
- 125 ml tyro alyvuogių aliejaus;
- 1,5 valg. šaukšt. baltojo arba raudonojo vyno acto;
- 1 valg. šaukšt. šalto virinto vandens;
- 1 šalotinis svogūnas (apie 25 g svorio) – jų nesunkiai rasite didesnėse parduotuvėse;
- 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 3/4 arbat. šaukšt. druskos;
- 25 g šviežių bazilikų.
Gaminimas:
1. Į elektrinio smulkintuvo indą pilkite aliejų, vandenį, vyno actą, garstyčias, suberkite druską ir nuluptą bei kubeliais supjaustytą svogūną. Stambiai supjaustykite bazilikų lapelius bei iškart dėkite ir juos.
2. Viską sutrinkite įjungę greito smulkinimo režimą, kol padažas taps vientisas – tai užtruks 15–30 sekundžių. Jei padažas atrodo kiek tirštokas, galite įpilti dar šaukštą virinto vandens.
Šis padažas gali būti naudojamas iškart, o šaldytuve jis išstovės visą savaitę. Tiesa, patiekalus juo geriausia skaninti kiek palaikius kambario temperatūroje.