„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Žalias ir visur tinkantis: šviežių bazilikų padažas pagal Davidą Lebovitzą

Švieži bazilikai – tikras gėris, bėda tik, kad parduotuvėse kelių šakelių kaina gana įspūdinga. Tačiau kai šie kvapnūs augalai suveši daržuose, metas jais mėgautis gausiai ir įvairiausiomis formomis. Žymus virtuvės šefas Davidas Lebovitzas, amerikietis, gyvenantis Paryžiuje, dalijasi bazilikų padažo receptu, kurį galima naudoti (beveik) visur.
Šviežių bazilikų padažas
Šviežių bazilikų padažas / Vida Press nuotr.

Jis tiks su daugybe tradicinių šiltojo sezono patiekalų – pomidorų salotomis, kepta paukštiena, žuvimi, mocarelos ar feta sūriais, žinoma, su makaronais, tinka ir kaip sumuštinių padažas, žodžiu, pasigaminus beliks įjungti fantaziją. Išbandykite!

Vida Press nuotr./Sumuštiniai su bazilikų padažu
Vida Press nuotr./Sumuštiniai su bazilikų padažu

Ingredientai:

  • 125 ml tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1,5 valg. šaukšt. baltojo arba raudonojo vyno acto;
  • 1 valg. šaukšt. šalto virinto vandens;
  • 1 šalotinis svogūnas (apie 25 g svorio) – jų nesunkiai rasite didesnėse parduotuvėse;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 3/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 25 g šviežių bazilikų.

Gaminimas:

1. Į elektrinio smulkintuvo indą pilkite aliejų, vandenį, vyno actą, garstyčias, suberkite druską ir nuluptą bei kubeliais supjaustytą svogūną. Stambiai supjaustykite bazilikų lapelius bei iškart dėkite ir juos.

2. Viską sutrinkite įjungę greito smulkinimo režimą, kol padažas taps vientisas – tai užtruks 15–30 sekundžių. Jei padažas atrodo kiek tirštokas, galite įpilti dar šaukštą virinto vandens.

Šis padažas gali būti naudojamas iškart, o šaldytuve jis išstovės visą savaitę. Tiesa, patiekalus juo geriausia skaninti kiek palaikius kambario temperatūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs