Kol Lietuvoje karaliauja tik kalendorinis pavasaris, o rytais ir vakarais „tebegnaibo“ šaltukas, tikrasis pavasaris jau būna įsibėgėjęs Ispanijoje, Italijoje ir kituose šiltesniuose kraštuose, iš kurių ir pas mus atkeliauja šviežias daržovių derlius.
Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento vadovo Aido Polenino teigimu, parduotuvių lentynose jau galima rasti šviežių daržovių, žolelių, salotų – visos šios žalumos po prailgusios žiemos daugelis esame labai išsiilgę. Maisto gamybos meistras dalijasi vienu receptu, kuriame puikiai dera švieži žalėsiai, pesto padažas ir pikantiškas ožkos sūris.
Lapinės salotos „Pavasaris“ su ožkos sūriu ir pesto padažu
Ingredientai (2 porcijoms):
Salotoms:
- 120 g sultenių;
- 150 g burokėlių lapelių;
- 150 gražgarsčių;
- 220 g vyšninių pomidoriukų;
- 200 g ožkos sūrio;
- 30 g saulėgrąžų daigų;
- 10 g lukštentų kanapių sėklų.
Padažui:
- 2 valg. šaukšt. pesto padažo;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių.
Gaminimas:
1. Sultenes, burokėlių lapelius, gražgarsčių salotas bei saulėgrąžų daigus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
2. Vyšninius pomidoriukus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Supjaustykite ožkos sūrį gabaliukais.
3. Pasigaminkite užpilą: bazilikų pesto padažą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis supilkite į indą ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
4. Į dubenį sudėkite jau nuplautas ir nusausintas salotas – sultenes, burokėlių lapelius, gražgarstes, taip pat pomidoriukus, užpilkite padažu ir lengvai išmaišykite. Sudėkite ožkos sūrio gabaliukus ir pabarstykite saulėgrąžų daigais bei kanapių sėklomis.
Skanaus!