Ingredientai (2 asm.):
- 1 poras, supjaustytas žiedais ar pusžiedžiais, jei stambesnis;
- 8–10 smidrų, supjaustytų gabaliukais;
- 150 g špinatų (storesnius kotelius pašalinkite), stambiai supjaustytų, jei didesni;
- 150 g šaldytų žirnelių;
- 100 g šaldytų edamame pupelių (galite ir nedėti)
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 4 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. kumino (nemalto);
- didelis žiupsnis druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- ryšelis šviežių krapų;
- patiekti: gabaliukas fetos sūrio, sutrupinto (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Užkaiskite didelį puodą vandens, kai užvirs, suberkite smidrų gabaliukus, pavirkite apie 30 sek., tada šalia berkite žirnelius ir edamame pupeles (jei šias naudojate), pavirkite 1 minutę, suberkite špinatus, pavirkite dar 30 sek. Praėjus šiam laikui, viską kartu nukoškite ir palikite nuvarvėti.
2. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu. Berkite pjaustytą porą, česnaką bei kuminą, pakepinkite, kol pakvips česnakas ir kuminas, o porai kiek suminkštės. Tada suverskite visą apvirtų žalėsių mišinį, patroškinkite 2–3 min., pasūdykite, įberkite pipirų.
3. Žaliame keptuvėje esančiame mišinyje suformuokite 4 duobutes ir muškite į kiekvieną jų po kiaušinį. Kiaušinius pasūdykite, papipirinkite. Kepkite, kol kiaušiniai sutvirtės, tačiau trynys dar liks skystas. Jei norite, kad procesas vyktų greičiau, keptuvę galite pridengti dangčiu.
4. Patiekite apibarstę krapais ir feta (jei naudojate), galima – su mėgstama duona.