Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žalioji šakšuka, arba pavasarinių gėrybių pataluose kepti kiaušiniai

Iš Artimųjų Rytų atkeliavęs patiekalas, šakšuka, jau kelerius metus įsitvirtino ir kavinių, ir naminių pusryčių meniu. Jei mėgstate raudoname – pomidorų ar pomidorų ir paprikų – patale ruoštus kiaušinius, išbandykite ir žalią šio patiekalo variantą. Šįkart kiaušiniams kompaniją palaikys tokios sezoninės gėrybės, kaip smidrai, šparagai, taip pat žirneliai bei porai.
Žalioji šakšuka
Žalioji šakšuka / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 1 poras, supjaustytas žiedais ar pusžiedžiais, jei stambesnis;
  • 8–10 smidrų, supjaustytų gabaliukais;
  • 150 g špinatų (storesnius kotelius pašalinkite), stambiai supjaustytų, jei didesni;
  • 150 g šaldytų žirnelių;
  • 100 g šaldytų edamame pupelių (galite ir nedėti)
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. kumino (nemalto);
  • didelis žiupsnis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • ryšelis šviežių krapų;
  • patiekti: gabaliukas fetos sūrio, sutrupinto (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Užkaiskite didelį puodą vandens, kai užvirs, suberkite smidrų gabaliukus, pavirkite apie 30 sek., tada šalia berkite žirnelius ir edamame pupeles (jei šias naudojate), pavirkite 1 minutę, suberkite špinatus, pavirkite dar 30 sek. Praėjus šiam laikui, viską kartu nukoškite ir palikite nuvarvėti.

2. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu. Berkite pjaustytą porą, česnaką bei kuminą, pakepinkite, kol pakvips česnakas ir kuminas, o porai kiek suminkštės. Tada suverskite visą apvirtų žalėsių mišinį, patroškinkite 2–3 min., pasūdykite, įberkite pipirų.

3. Žaliame keptuvėje esančiame mišinyje suformuokite 4 duobutes ir muškite į kiekvieną jų po kiaušinį. Kiaušinius pasūdykite, papipirinkite. Kepkite, kol kiaušiniai sutvirtės, tačiau trynys dar liks skystas. Jei norite, kad procesas vyktų greičiau, keptuvę galite pridengti dangčiu.

4. Patiekite apibarstę krapais ir feta (jei naudojate), galima – su mėgstama duona.

Vida Press nuotr./Žalioji šakšuka
Vida Press nuotr./Žalioji šakšuka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai