Kiekis: 2 porcijos
Kalorijos: 100 kcal
Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai:
- Garbanotosios salotos – 100 g
- „VAPEUR“ garuose ruoštos raudonosios pupelės, 425 ml, 1 skardinė
- Tunai savo sultyse – 2 skardinės
- Vyšniniai pomidorai – 60 g
- Kaparėliai – 5 vnt.
- Mėlynieji svogūnai – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai
- Sojos padažas – 2 šaukštai
- Sezamas – 4 šaukštai
- Druska – Pagal skonį
- Pipirai – Pagal skonį
Paruošimo būdas
- Sumaišykite nuplautus ir nusausintus salotų lapus su pupelėmis, truputį susmulkintais tunų gabaliukais, kaparėliais ir per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais.
- Pridėkite pagal skonį pipirų, pagardinkite alyvuogių aliejumi, sumaišytu su sojų padažu, pabarstykite sausoje keptuvėje pakepintu sezamu. Jei reikia, dar pasūdykite.
- Mėlynuosius svogūnus supjaustykite žiedais, pakepinkite augaliniame aliejuje ir papuoškite jais salotas prieš patiekdami.
Rekomendacijos:
Neturint salotų džiovyklės, salotas ir kitus žalumynus galima lengvai nusausinti paskleidus juos ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, susukus vamzdeliu. Rankšluostis sugeria visą vandenį iš lapų ir jie tampa sausi.