Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 120 kcal
Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- Žalieji žirneliai, 400g 1 pakuotė
- Svogūnas – 1 vnt.
- Saliero šaknys – 1/3 vnt.
- Krabo mėsa – 200 g
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai
- Mėta – 2 šakelės
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą saliero šaknį pakepkite puode, įpildami alyvuogių aliejaus.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą bulvę ir žiedinį kopūstą, įpilkite vandens 1-2 cm virš daržovių. Virti 10-15 min. Įdėti šaldytus žirnelius. Jeigu reikia, įpilti dar vandens, virti iki kol išvirs bulvės. Susmilkinti sriubą trintuvu.
- Susmulkinkite krabų mėsą šiaudeliais.
- Sriubą pilstome į lekštes, per vidurį papuošiame smulkinta krabų mėsa, mėtų lapeliais ir alyvuogių aliejumi.
Rekomendacijos:
Patiekalui paruošti galima naudoti tiek šaldytą, tiek konservuotą krabų mėsą.