Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žalumynų sviestelis – įtiks išrankiausiems

„Jei darže užaugo daugybė svogūnų laiškų, kurių nespėjate valgyti ar išdalyti kaimynams bei giminaičiams, – pabandykite pasigaminti užtepėlę! – kviečia tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė. – Ji puikiai tiks pagardinti sumuštinius ar tiesiog tepti ant juodos duonos!“
Žalumynų sviestelis
Žalumynų sviestelis / Indrės Denisovienės nuotr.

„Gamindama visada stengiuosi žiūrėti į priekį ir pagalvoti, kaip galiu pasiruošti žiemai, kai šviežių daržovių itin mažai. Nuo svogūno laiškų sviestelio šis pagardas skiriasi tuo, kad čia nereikia česnako. Tuomet jis išliks universalus“, – sako tinklaraštininkė.

Jums reikės:

  • 200 g svogūnų laiškų,
  • 100 g sviesto,
  • pusės česnako skiltelės,
  • 100 g krapų,
  • 1/2 šaukštelio druskos,
  • šiek tiek juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Šiek tiek susmulkinkite rankomis ar peiliu krapus su svogūnų laiškais.

2. Sudėkite svogūnus ir krapus į trintuvę ar virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.

3. Į masę įtarkuokite česnaką, sudėkite minkštą sviestą ir prieskonius ir dar kartą viską gerai sutrinkite.

Kulinarės patarimai

  • Šią svogūnų laiškų užtepėlę galima naudoti kaip sviestą, įdarant kepsnelius, gardinant ja žuvį. Taip pat skanu valgyti su šviežiomis virtomis bulvėmis.
  • Į užtepėlę galima įtarkuoti kelis ridikėlius. Tik sutarkuotus būtina nusausinti.

Gamino ir patarė tinklaraštininkė Indrė Denisovienė / @skaniai.ir.lengvai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?